Въпреки че мощните видеокарти стават все по-важен компонент за геймърите,

...
Въпреки че мощните видеокарти стават все по-важен компонент за геймърите,
Коментари Харесай

Игрите с големина 100 GB или повече вече се превърнаха в стандарт

Въпреки че мощните видеокарти стават все по-голям съставен елемент за геймърите, размера на игрите, които видяхме тази година демонстрират, че рационална покупка би била също и SSD диск с огромен потенциал. Започва да наподобява, че 100-гигабайтовите заглавия са се трансформирали в стандарт, а това може да се окаже проблем за някои хора.

Както означи PC Gamer, неотдавнашното стартиране на пазара на Star Wars Jedi: Survivor бележи още една игра, за чието евакуиране доста геймъри ще би трябвало да чакат с часове. Размерът ѝ от 130 GB я прави най-голямото заглавие за PC, пуснато тази година. Това е наклонност, която се трансформира освен в досадна за тези с по-бавна интернет връзка, само че и в болежка за всички с лимитирано пространство за предпазване.

Най-новото изследване на Steam демонстрира, че малко под половината от участниците разполагат с повече от 1 TB дисково пространство, следвани от 23,18 % с 250 GB до 499 GB и 14,62 % със 750 GB до 999 GB. Тези от втората категория ще се окажат принудени да изтрият огромна част от наличието на диска си, с цел да играят някои от най-големите издания тази година. В допълнение към Jedi: Survivor бяха издадени и Forspoken (с величина от 120GB), Redfall (с величина от 100GB), The Last of Us Part 1 (с величина от 100GB) и Atomic Heart (с величина от 90GB). Интересно е също по този начин да се означи, че множеството участници в изследването на гейминг платформата разполагат със свободно пространство на дисковете си единствено от 100 до 249 GB.

От известно време насам игрите заемат от ден на ден място. Прословутият размер на Call of Duty: Modern Warfare от над 200 GB докара до това, че хората си купуваха нови SDD-та единствено поради това заглавие. Borderlands 3: The Directors Cut доближава размер от 135 GB, Red Dead Redemption е 120 GB, а Final Fantasy 15 Windows Edition заема цели 110 GB. Не очаквайте нещата да се трансформират: още 90 GB ще са нужни и за Diablo 4, а за окончателното издание на Baldur’s Gate 3 се приказва, че ще доближи размер от 150 GB.

Според Steam средностатистическият консуматор смъква игри със скорост 12 MB в секунда (става дума за САЩ), което значи, че свалянето на игра с размер от 150 GB ще отнеме 3 часа и 28 минути. У нас също интернета е на доста високо равнище, като множеството хора разполагат с качествена връзка, само че има и такива които нямат това преимущество и ще им се наложи да чакат с часове до момента в който се изтегли мечтаната от тях игра.

Откъм предпазване наподобява, че закупуването на огромен SSD диск е най-хубавото решение на казуса, който евентуално няма да изчезне.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР