Измина почти половин година откакто Samsung представи серията смартфони Galaxy

...
Измина почти половин година откакто Samsung представи серията смартфони Galaxy
Коментари Харесай

Всички функции с изкуствен интелект, които можете да използвате в Samsung Galaxy S24, S24+ и S24 Ultra

Измина съвсем половин година откогато Samsung показа серията смарт телефони Galaxy S24 на своето блестящо събитие Unpacked с обещанието за Galaxy AI и сервира цялостен куп изненади – по-точно практични и значими, с които някои хора към момента не са се срещнали.

Тези устройства отвориха вратите към цялостен куп нови функционалности, захранвани с изкуствен интелект, някои от които даже не се нуждаят от интернет връзка, с цел да работят.

Нека преминем към всички съществени функционалности с изкуствен интелект, които Samsung предлага в смарт телефоните от серията Galaxy S24.

Въз основа на наследството на Гугъл Lens, Circle to Search употребява генеративен изкуствен интелект и го сплотява с нововъведения за търсене в интернет. По създание функционалността съчетава търсенето на изображения в Гугъл Lens и търсенето на текст в една поръчка.

Но точно частта за снимане на изображения е същинският победител тук. Да речем, че гледате някоя рецепта в Instagram, в която не разпознавате един от детайлите. Всичко, което би трябвало да извършите е да натиснете дълготрайно Home бутона (или лентата за навигация) в долната част, да очертаете кръг към неидентифицирания обект и ще получите резултати, съответстващи на това, което се оградили.

Ако не обичате да рисувате кръгове, можете просто да драскате, да докоснете или да маркирате детайла на екрана. Ако маркирате няколко думи от текст, ще видите резултати от търсенето, обясняващи смисъла им в систематизиран тип, с уеб линкове. Освен всичко това, не е належащо да преминавате от едно приложение в друго – всичко се случва непосредствено в приложението, което употребявате.

Превод онлайн

Една от най-готините функционалности с изкуствен интелект в тази категория e превода онлайн. Функцията предлага преводи в действително време по време на гласови позвънявания. Най-добрата част от тази функционалност е, че всичко се случва на локално на устройството. Разговорите ви не напущат устройството ви и не се обработват на заоблачен сървър.

Друго преимущество на потреблението на местна обработка в устройството тук е, че целият превод се прави на място в Galaxy S24. От друга страна, лицето от другата страна на слушалката може да има в ръцете си всеки различен смарт телефон или даже стационарен телефон. Няма базови механически упования и за двете страни.

Когато потребителите стартират повикване, те виждат нов бутон „ Call Assist/Помощ при повикване “ над главните контроли на набиращия номер. Докосването му показва две благоприятни условия: Текстово позвъняване и Превод онлайн. Когато последният е задействан, потребителите получават алтернатива в горната част на екрана, с цел да дефинират конвертирането на езика. Можете да зададете предварителните настройки за двупосочен превод и сте подготвени да започнете работа.

Друг грациозен трик е, че всички фрази се транскрибират в действително време, а преведената версия на текста се показва тъкмо под всеки балон на известието. Не е належащо да активирате скрита функционалност, с цел да употребявате превод онлайн при повикване, защото функционалността е включена непосредствено в авансово конфигурираното приложение за позвънявания в смарт телефоните от серията Galaxy S24.

Понастоящем функционалността поддържа 13 езика, в това число британски, хинди, италиански, японски и испански, както и други. Друго рационално допълнение е, че приложението за диалози на устройството запомня вашите желания за превод на езици, тъй че не е належащо да променяте езиковите варианти всякога, когато организирате диалог.

Преводач

Надграждайки предходната функционалност за „ Превод онлайн “ с прибавяне на персонален детайл, устройствата от серията Galaxy S24 оферират функционалност, наречена „ Преводач “. Когато двама души беседват на разнообразни езици, тази система ще стартира да работи, предлагайки аспект онлайн, при който думите се превеждат и транскрибират в действително време за всяка страна.

И тази функционалност прави работата си локално на устройството, което значи, че не се нуждаете от Wi-Fi или интернет връзка, с цел да работи тя.

Превод на клавиатурата

Взимайки образец от Gboard на Гугъл, Samsung също вгради лична система за превод в своето приложение за клавиатура по дифолт в устройствата от серията Galaxy S24. Преобразуването на езика още веднъж се прави в действително време, което значи, че до момента в който пишете, в горната част на клавиатурата ще виждате прелиминарен обзор на преведения текст.

Преводи на известия

В систематичното приложение за изпращане и приемане на известия Samsung е вградила система за превод, която наподобява на метода, по който работи Гугъл Translate на мобилните устройства. В прозореца на чата потребителите ще видят плаващ балон в горната част, където могат да трансформират контрола за конвертиране на езика и да видят всички разменени текстове, преведени на два езика за изпращача и получателя.

Обобщения с изкуствен интелект в приложението „ Бележки “

Samsung също по този начин доста улесни работата на потребителите с „ Бележките “. Вземайки образец от наръчника Bard на Гугъл, приложението за бележки разполага с елегантна функционалност за интелигентно обобщаване с изкуствен интелект. И тъкмо както при стиловете за сформиране на известия, можете да решите да измененията формата на резюмето.

Най-интересното допълнение към функционалността е, че Galaxy AI към този момент може да провежда безсистемно разпилян текст в подреден формат с точки и заглавия. Потребителите могат да си играят с дистанцията сред текстовете и цветовете на заглавията с едно плъзване, тъкмо както при използването на филтри върху фотоси.

Photomoji

Мислете за тях Photomoji-тата като за персонализирани емотикони. Както подсказва името, всъщност избирате фотография, съхранена в галерията на смарт телефона си и я превръщате в собствен личен емотикон. Когато натиснете дълготрайно балон в чата, с цел да получите достъп до реакциите с емотикони, ще се появи нова алтернатива за основаване. Изберете я, с цел да отворите локалния албум със фотоси на смарт телефона си, изберете една и я натиснете дълготрайно. Вграденият генеративен изкуствен интелект ще я трансформира в персонализиран емотикон единствено за няколко секунди.

Magic Compose

Смартфоните от серията Galaxy S24 на Samsung са оборудвани с още една функционалност с генеративен изкуствен интелект, с помощта на Гугъл. Тя се споделя Magic Compose и всъщност сформира известията ви вместо вас. Когато изпращате текстови известия, функционалността ви дава съобразени с подтекста оферти или фрази, с които да отговорите, до момента в който въвеждате известието си в действително време.

Но това не е всичко. Ако не ви харесват авансово формираните отговори, можете да измененията стила на тези генерирани от изкуствен интелект фрази. Можете да извършите това, като натиснете искрящата икона с молив, с цел да изтеглите предварителните настройки на стила и да преформулирате автоматизирано формираните текстове, до момента в който попаднете на верните думи, които дават отговор на тона на чата. Можете да избирате сред предварителни настройки като спокойна, публична и други.

Редактиране на фотоси с изкуствен интелект

Още една доста готините креативен функционалности с изкуствен интелект, които Samsung е вградила в сърцето на серията Galaxy S24 е опцията за редактиране на фотоси с интелигентни подкани с едно допиране. Например, в случай че сте щракнали върху фотография, ИИ ще покаже бутони посредством които ще можете да премахнете сенките и отраженията от фотографията, да вземем за пример.

Galaxy S24 също по този начин взема образец от Magic Eraser на Гугъл и технологията за запълване на пиксели Firefly на Adobe. Да речем, че сте направила фотография на котката си, само че фрагментът е леко разбалансиран. В нативния редактор можете да регулирате ъгъла на фрагмента и каквато част е била отрязана, тя ще бъде интелигентно добавена към фрагмента.

Или може би просто желаете котката да е кацнала на клон на дърво, вместо да седи на парапета на верандата на фотографията. Тук има нещо като вълшебна пръчица, с цел да се справите и с този сюжет. Всичко, което би трябвало да извършите, е да наблегнете котката на фотографията и изкуственият разсъдък интелигентно ще открие нейните ръбове, с цел да я повдигне като обособен обект.

Тези трикове наподобяват магия с натискането на един бутон – и всичко това с помощта на генеративния изкуствен интелект.

Instant Slow-mo

Samsung е създала софтуерен комплект, наименуван Pro Visual Engine, който в действителност оживява, като прибавя резултати към видеоклиповете. Отново е належащо единствено едно дълготрайно натискане върху видеоклип с висока разграничителна дарба, и изкуственият разсъдък ще го трансформира в занимателен видеоклип без дефекти или спадове в качеството на фрагментите. Samsung назовава този програмен продукт Instant Slow-mo.

Това, което прави изкуственият разсъдък тук е, че чете фрагментите на видеото в поредност и по-късно прибавя генериран от ИИ кадър сред тях, тъй че когато видеото е изкуствено забавено, то към момента наподобява естествено гладко. По създание това е трик с едно натискане, който ви разрешава да гледате и споделяте истинските си видеоклипове в занимателен режим, с цел да се насладите на в допълнение развлечение.

Асистент при транскрипция

В приложението за „ Записи/Recorder “, което е авансово конфигурирано на смарт телефоните от серията Galaxy S24, вграденият изкуствен интелект към този момент автоматизирано маркира изреченията за всеки представител в транскрипта. Освен това, в случай че ви липсва време, записите на групови срещи или лекции също ще бъдат систематизирани, тъй че бързо да можете да получите обобщение на цялата сесия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР