Въпреки че моногамията е традиционен идеал за различни общества, далеч

...
Въпреки че моногамията е традиционен идеал за различни общества, далеч
Коментари Харесай

Щастието от отговорната полигамия


Въпреки че моногамията е обичаен блян за разнообразни общества, надалеч не всеки представител на обществото е податлив да я практикува. Изневярата (сексуалната и сантиментална ангажираност с някой различен зад тила на партньора) е един от отрицателните способи за поддържане на полигамна връзка. От друга страна, полиаморията (отговорно присъединяване по отношение на повече от един човек едновременно, основано на консенсус) е значим избор за мнозина.

Ново междуличностно проучване, оповестено в Journal of Social and Personal Relationships, ни осведоми, че хората, практикуващи консенсусна полигамия, са също толкоз щастливи , колкото двойките, които са кардинално и систематично моногамни.

Изследването, извършено от Университета на Гуелф в Онтарио, Канада, проучва

140 души в отворени връзки и повече от 200 души в моногамни. Участниците били помолени да споделят какъв брой удовлетворени намират настоящите си взаимоотношения, какъв брой постоянно се замислят за разлъка, какъв брой споделят и беседват с колегата си и като цяло – какъв брой щастливи се усещат.

Свързани публикации.. Хормони на щастието – по какъв начин да ги увеличим? 0 Коя е най-честата полово излъчена болест? 0 Дългите връзки са ключ към положително психологично здраве 0

Според

Джесика Ууд, докторант по обществена логика на психиката и водещ създател на обявата, няма разлика в половата задоволеност и психическо благополучи е сред двата вида връзки. Изследването има импликации за по-консервативните убеждения, че полигамията не носи морална стойност: резултатите са добър образец, че разковничето е в виновното отношение към колегата, което може да се резервира даже при съществуването на повече забъркани.

"В последна сметка, в случай че удовлетворявате психическите и половите си потребности, вие сте по-склонни да бъдете щастливи в партньорството си, без значение от структурата на връзката ", прибавя Ууд. Но с изключение на половата мотивация, мощен знак за благосъстоянието на една връзка е честността . Партньорите би трябвало да са наясно с потребностите на другия, с неговите граници, стремежи, страхове и

причинители на ревностни реакции.

Все отново сексът не изчерпва цялото изменничество.

Когато човек се демонстрира като неверен; предаването на доверието е нещо, което може да боли даже повече.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР