Симптомите на депресия при тийнейджърите и емоционалното състояние на родителите

...
Симптомите на депресия при тийнейджърите и емоционалното състояние на родителите
Коментари Харесай

Депресията при тийнейджърите засяга и родителите им


Симптомите на меланхолия при младежите и прочувственото положение на родителите са свързани, твърди теоретичен екип пред Американската психична асоциация. И до момента в който нормално, сме привикнали да мислим, че неприятното въодушевление и грижа на родителите са причина за депресията при детето, е добре да имаме поради и следното...

Екипът на Келси Хоуърд от щатския Северозападен университет регистрира, че с сполучливата терапия и повлияване признаците на меланхолия при подрастващите се следи подобравяне на психологично положение при родителите.

В изследването са били включени 325 младежи с диагностицирана меланхолия и надлежно 325 възрастни – техни родители или настойници. Случаите на децата били разграничени на 3 групи: получаващи когнитивно-поведенческа терапия, приемащи антидепресанти и съчетаващи медикаментозна и психическа помощ. Състоянието на подрастващите е проследявано в продължение на година.

По данни на екипа една четвърт от родителите до началото на лечебния курс на децата

са съобщавали, че страдат от признаци, присъщи за депресията. Въпреки че лечението била предопределена само за възстановяване положението на децата, в края на изследването откривателите документирали възстановяване и на аналогичните признаци при отговарящите за тях възрастни, без значение от типа на приложените лечебни средства.

Свързани публикации.. Салса прогонва депресията потвърдено 0 В меланхолия ли съм? 6 нейни признака 3 L-карнитин и меланхолия - във връзка?! 0

Това е едно от първите изследвания, които проучват по какъв начин се отразяват психологичните проблеми при децата на родителите им.

Концепцията за заразните страсти – т.е. че страстите могат да се предават от един на различен човек – не е нова. Резултатите на научния екип слагат редица въпроси и тематики за нови изследвания и намиране на нови лечения на депресията при младежите и фамилиите като цяло.

Депресията е все по-наблюдавано положение измежду популацията. Докато при нас не може да се изведат данни, за Съединени американски щати тази наклонност се регистрира в числа. За тежка меланхолия се приказва при пораждане на суицидни мисли. Такива, за жалост, са постоянно срещани точно при депресирани младежи. Депресията при всички случаи изисква зрял метод за превъзмогването ѝ, българите би трябвало и да детронираме неверната си визия, че децата са застраховани от нея.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР