Въпреки че много хора свързват специфичния звук от скърцащия под

...
Въпреки че много хора свързват специфичния звук от скърцащия под
Коментари Харесай

Опитен майстор ми каза какво да сложа върху пода, за да спре да скърца

Въпреки че доста хора свързват характерния тон от скърцащия под с позитивно чувство и някакво свое обаяние, тези, които са принудени да живеят с него всеки ден, добре знаят, че той може да направи живота им противен. За благополучие има елементарни способи, с които да отстраните този проблем. Ето по какъв начин да се справите със скърцащия под.

Защо подът скърца?

Смята се, че казусът със скърцането се отнася най-вече за остарели подове, които не са сменяни от години, само че това не е правилно. Не единствено овехтелите подове скърцат, това може да се отнася и за изцяло нов под - в този случай повода за това нормално е неприятен монтаж, а точно:

 под

- дефектно нареждане на пода - панелите или дървените плоскости би трябвало да се слагат върху вярно готова, почистена, нивелирана повърхнина и идеално съчетана основа с подобаваща дебелина. Най-малката неточност в това отношение може да докара до скърцане на пода в бъдеще;

- щета и недобре направена дилатация – скърцането може да е породено от прекомерно хлабаво или плътно нареждане на дъските или панелите и тяхното увреждане, изключително на фугите. Лошо направената дилатация на стените, т.е. празнината, формирана сред две прилежащи здания, води до това, че подът няма място може да проскърца в бъдеще;

- неприятно качество на продукта и погрешно предпазване на дъските - не всеки знае, че както подовите панели, по този начин и дървените дъски би трябвало да бъдат аклиматизирани (поне за два дни) в помещението, където ще бъдат сложени. 

Как да заглушите скърцащия под? Ето най-хубавите домашни средства

Скърцащият под не е проблем, с който би трябвало да се примирим и да свикнем с неприятните звуци – има елементарни домашни средства, които да ни оказват помощ да премахнем скърцането.

 под

Ако вкъщи имате остарял, скърцащ паркет или ламинат, казусът нормално е, че той просто е развинтен. В този случай е задоволително да го заковете с тънки пирончета. Добър метод за звукоизолация както на този вид под, по този начин и на панели или дървени плоскости е също по този начин да се изсипе талк в пролуките сред подовите детайли - по-късно би трябвало деликатно да ги чукнете.

Всички типове скърцащи подове могат да станат по-безшумни, като се покрият с по-дебели килими. Със сигурност можете да си купите хубав килим, който да пасне на всеки интериор.

Как да поправите скърцащ под?

Ако простите домашни средства не сработят и желаете да се отървете от казуса един път вечно, можете да опитате да поправите скърцащия под. За това си коства да употребявате силиконово масло. Маслото би трябвало да се инжектира сред дъските или панелите и по-късно да започнете пламенно да се разхождате из къщата, с цел да разпределите отмерено продукта. Нужно е да повторите тази интервенция, до момента в който скърцането спре изцяло.

Ако желаете трайно да се отървете от скърцането, просто премахнете подовете, поправете подовата настилка и я положете още веднъж. За да подсилите резултата, можете да употребявате и звукоизолиращи рогозки.

 под

Скърцащ дървен под. Какво да извършите, с цел да предотвратите скърцането на дъските?

Красивият дървен под е бижу за всеки интериор, без значение на какъв брой години е. Нищо чудно, че когато стартира да старее и скърца, ние желаеме да решим казуса, без да компрометираме дъските. За благополучие има способи безвредно да заглушим скърцащото дърво.

Доказан и безвреден метод дървото да отстрани казуса със скърцането е нанасянето на акрил върху пукнатините. За да разпределите продукта добре, е целесъобразно да се разхождате пламенно из къщата или жилището за към 30 минути.

Добър и ефикасен способ е и потреблението на шайби, т.е. тънки части дърво, сложени сред гредите и пода, и винтове, инсталирани под ъгъл, с цел да фиксират гредореда към пода. Освен това си коства да запълните празнините сред гредата и основата с лепило за дърво. Тези способи дейно ще укрепят пукнатините, предотвратявайки скърцането.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР