Въпреки че лятото е към своя край, слънцезащитата трябва да

...
Въпреки че лятото е към своя край, слънцезащитата трябва да
Коментари Харесай

5 неща, за които трябва да внимаваме при избора на слънцезащита

Въпреки че лятото е към своя край, слънцезащитата би трябвало да остане наложителна част от нашата рутина даже и през останалите сезони. Доказоно е, че слънцето вреди на кожата ни, без значение дали на открито е студено или е +40 градуса. Имено по тази причина събрахме най-важните неща, които би трябвало да гледате, щом пристигна време да избирате слънцезащитна козметика:

1. На опаковката би трябвало да е маркирана абревиатурата SPF (Sun Protection Factor)
 Рекордно покачване на газа от 1 август 12 авг 2022 | Цената на газа скача с рекордните 60 %, откакто Комисията за енергийно и водно контролиране утвърди нарастването...
Системата за установяване степента на слънцезащитните фактори – SPF е въведена през далечната 1978 година Номерът, който стои по-късно редуциране на етикета на слънцезащитните артикули, отбелязва тяхната дарба да блокират или филтрират нездравословните слънчеви лъчи. Тук е значимо да отбележим, че слънцезащитните артикули се нанасят към 15 до 30 минути преди излагане на слънце, а не директно преди този момент.

2. Качеството в действителност дефинира цената

Продуктите за предотвратяване от слънчево изгаряне се оферират под разнообразни форми – мляко, лосион, олио, емулсия, пудра, крем за околоочна отбрана, спрей и така нататък За предпочитане е, когато избирате вашия, да се спрете на козметика от производител, потвърдил своите качества във времето. Имайте поради, че в множеството случаи качеството в действителност дефинира цената. Не пестете от това. Все отново става дума за кожата и здравето ви.

3. Водоустойчивост

На първо място се убедете, че продуктът, който държите в ръцете си, е водоустойчив. Потърсете дали е упоменато времето, което той устоя във вода или след изпотяване. Обикновено след намокряне е належащо продуктът още веднъж да бъде нанесен и да се изчака нужното време преди излагането на слънце.

4. Химическа и минерална преграда

Слънцезащитните артикули съдържат химически и минерални филтри за отбрана от нездравословните UV-A и UV-B лъчи. Между тях има основна разлика: химическите филтри гълтам UV-лъчението и по-късно освобождават силата от него под формата на топлота, а минералните филтри отразяват или разпръскват UV-лъчението, като не му разрешават да проникне през кожата.

5. Състав, за който би трябвало да следите върху опаковката

Ето най-честите употребявани субстанции, които оказват удобно въздействие върху кожата и които слънцезащитните артикули би трябвало да имат в състава си: Витамин Е, разнообразни масла, които работи благотворно на кожата, предпазвайки я от изсушаване и стареене – кокос, ший, жожоба, евкалипт. Също би трябвало да съдържа слънчогледово олио, което съдържа скъпите за кожата витамини А, D и Е. И на последно място, само че не по значимост - глицерин, който има успокояващо деяние.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР