Въпреки, че като всяко друго чудо, и лудостта около Pokémon

...
Въпреки, че като всяко друго чудо, и лудостта около Pokémon
Коментари Харесай

Щетите от катастрофи при игра на Pokémon GO възлизат на милиарди долари

Въпреки, че като всяко друго знамение, и лудостта към Pokémon GO замира бързо, някои неща си остават и в един от случаите това са вреди за милиарди долари, които са породени от играчи, разсейващи се до момента в който карат.

Според любопитно изследване на университета “Пърдю”, единствено в Съединените щати са породени вреди за над 2 милиарда $ поради невнимателна игра.

Това се е случило единствено в първите 148 дни от излизането на Pokémon GO и в броя влизат и два трагични смъртни случая.

Данните са основани на полицейски бюлетини от щата Индиана, след което посредством математически модел са изчислени вреди за цялата територия на Съединени американски щати. Докладът, наименуван Death by Pokémon GO, вини AR играта за нарастване с 47 % на злополуките. От 286 автопроизшествия, регистрирани в първите 148 дни след премиерата, 134 са станали наоколо до така наречен PokéStops.

“Откриваме анормален скок при автомобилните произшествия и обвързваните вреди по колите, както и пострадванията и смъртните случаи”, се споделя в отчета.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР