Специалистите на компанията Sophos разкриха твърде необичаен проблем. В Google

...
Специалистите на компанията Sophos разкриха твърде необичаен проблем. В Google
Коментари Харесай

Нов вид безполезни приложения изсмукват хиляди долари чрез смартфоните

Специалистите на компанията Sophos разкриха прекомерно необикновен проблем. В Гугъл Play започнаха да се появяват приложения, които по най-различни способи убеждават потребителите да създадат експериментален абонамент, само че след приключването на пробния интервал, всеки месец стартират да теглят пари от банковата сметка на съответния консуматор.

Тези приложения от нов тип получиха името fleeceware , като в Гугъл Play те са най-малко 25. Много от тях са много известни – над 100 милиона съоръжения на потребителските устройства, като общите съоръжения са над един милиард. Експертите допускат, че че броят съоръжения и и рейтингите са преднамерено увеличени, с цел да могат мошениците да завоюват повече.

Самото абониране може да не е явно за потребителите. Освен това, разработчиците особено вършат fleeceware приложенията оптимално опростени, безполезни, дразнещи и цялостни с бъгове. Идеята е потребителят бързо да ги махне и да не разбере, че точно те изсмукват парите от сметката. Наивният консуматор въобще може и да не се досети, че е можел да се абонира за приложение, което не предлага нищо потребно и неповторимо. Самият абонамент нормално е прикрит някъде в общите условия, в някои изскачащи помощни прозорци, в оферти за основаването на безвъзмезден акаунт, предложение на специфична и доста преференциална услуга или стока и така нататък

Като предписание fleeceware приложенията са примитивни помощни стратегии, като опростени калкулатори, QR скенери и други сходни, в които преднамерено са добавени бъгове, с цел да се усили вероятността, че потребителят бързо ще изиска да ги махне.

Ужилването може да бъде съществено – има случи от $69,99 на седмица.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР