След като правителството на САЩ забрани американските технологии и софтуер

...
След като правителството на САЩ забрани американските технологии и софтуер
Коментари Харесай

Huawei вече тества ОС HongMeng на 1 милион смартфони

След като държавното управление на Съединени американски щати забрани американските технологии и програмен продукт за Huawei, това провокира проблеми с достъпа до операционната система Гугъл Android. Но по едно и също време с това, тази стъпка подтикна китайския софтуерен колос към внедряването на лична операционна система .

Да си напомним, че тази пролет ръководителят на Huawei Ричард Ю съобщи, че неговата компания е подготвена още тази година да премине от Android и Windows към лична операционна система. Но последвалата възбрана за потребление на американски технологии форсираха процеса по създаването и внедряването на китайската Оценка за съвместимост. Към сегашен ден е известно, че мобилната операционна система на Huawei се назовава HongMeng в Китай, а в другите страни ще се употребяват имената Ark и Oak. А в този момент уеб изданието China Daily заяви, че Huawei тества своята нова Оценка за съвместимост на 1 милион смарт телефони.

#Huawei seems to be moving very fast to prepare for the launch of its self-developed operating system, as the Chinese tech giant has reportedly shipped 1 million smartphones with the software onboard for testing.

— China Daily (@ChinaDaily) June 11, 2019

Според тази информация, новата Оценка за съвместимост HongMeng е съвместима с всички Android приложения и разполага с „разширени функционалности за обезпечаване на осведомителна сигурност и отбрана на персоналните данни“ .

Генералният шеф на бизнес групата на Huawei Юй Чендун (Yu Chengdong) съобщи, че новата Оценка за съвместимост ще бъде налична за необятната общност още тази есен или най-късно напролет на идната година. Той сподели още, че Оценка за съвместимост HongMeng ще може да работи освен със смарт телефоните, само че и с таблетите, компютрите, колите, тв приемниците и интелигентните компютърни устройства за носене.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР