Въпреки безпрецедентната криза в авиацията, вследствие на пандемията, операторът на

...
Въпреки безпрецедентната криза в авиацията, вследствие на пандемията, операторът на
Коментари Харесай

Концесионерът на летище София обещава да е изряден |

Въпреки невижданата рецесия в авиацията, в резултат на пандемията, операторът на летище София „ СОФ Кънект " стои твърдо зад капиталовата си стратегия и съблюдава всички условия по концесионния контракт. На 17 септември сдружението е показало в Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията Генералния проект за развиването на аерогарата. В него детайлно са разказани етапите и вложенията, които ще бъдат направени. По процедура, след утвърждение от страна на страната, ще стартира работа по основните планове, които ще доведат до трансформацията и модернизацията на летището. Това се споделя в позиция на компанията концесионер на столичното летище.

Вчера в изявление за Медиапул министърът на превоза Христо Алексиев насочи остри рецензии към концесионера на столичната аерогара и разгласи, че предприемача Кирил Домусчиев държи 20 % от собствеността в сдружението концесионер, до момента в който посоченият в документите оператор летище Мюнхен действително не взе участие.

Предложените вложения за първите пет години в размер на 43 млн. евро, които включват изцяло възобновяване и смяна на образа на Терминал 2, получиха утвърждение през вчерашния ден. Желанието на концесионера е да се работи транспарантно и в сходство със законовите условия, а крайната цел е да бъдат определени най-хубавите реализатори и снабдители на услуги и артикули. Планирането, проектирането и възлагането на поръчки изискват софтуерно време, належащо за постигането на оптимални резултати, изясняват от „ СОФ Кънект ".

От компанията уточнават, че висшият й мениджърски екип е интернационален и е формиран от потвърдили се експерти с дълголетен международен авиационен опит.

Изпълнителният шеф е от Испания, има двама французи и двама българи. Летище Мюнхен има четирима представители на основни позиции. Въпреки че построяването на втора писта не е включено в концесионния контракт, операторът на летище София работи по този план взаимно с Министерството на превоза, показват още от компанията концесионер.

От „ СОФ Кънект " настояват, че имали ясна визия и съответен проект за това по какъв начин ще реализиран задачите си, в това число за създаване на нов терминал и всички останали вложения в летището през идващите години.

Ще продължим да работи сполучливо и в съдействие с Общината, държавните институции, самолетните компании и всички заинтригувани страни, тъй като страната ни заслужава съвременно летище и устойчива среда за задгранични вложения, декларират от сдружението.

Междувременно свое мнение популяризира и фондът Meridiam, главен акционер в  „ СОФ Кънект ".

Във връзка с мнения, оповестени в българските медии, удостоверяваме, че акционери в сдружението SOF Connect AD, концесионер на летище София, са Meridiam, които имат директно 99% от капитала и акциите, както и австрийската компания Strabag, която има 1%. Няма никакво присъединяване на български жители или компании както в SOF Connect, по този начин и в Meridiam, декларират французите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР