Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) съобщиха, че са отблъснали 49

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) съобщиха, че са отблъснали 49
Коментари Харесай

Украйна е отблъснала 49 атаки срещу Бахмут. Русия твърди, че изцяло е обкръжила града

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) оповестиха, че са отблъснали 49 офанзиви против обсадения град Бахмут в последните 24 часа.

„ Врагът не се отхвърля от проектите да окупира нашата територия макар забележителните загуби. Най-тежките борби не престават да са за Бахмут и Маринка “, сподели още от украинската войска.

Потвърдения за обновената атата пристигна и от разузнаването на Англия . Според Министерството на защитата в Лондон съветските сили и наемниците от Вагнер са „ подобрили взаимоотношението между тях “.

От месеци насам Бахмут е съществена точка на най-тежките сражения във войната. Поемането на надзор над града може да разреши на Русия да нападна непосредствено украинските отбранителни линии в град Часов Яр и да отвори пътя на съветските военни за нахлуване към два по-големи града в региона на Донецк - Краматорск и Славянск .

В четвъртък Министерството на защитата на Русия разгласи, че е отрязало достъпа до подкрепления и хранителни запаси на украинските сили в Бахмут. По-късно обаче създателят на „ Вагнер “ Евгений Пригожин сподели, че е прекомерно рано да се каже, че градът е напълно обкръжен.

Тази информация беше опровергана от представител на украинските сили в Източна Украйна.

„ Това не кореспондира с действителността “, сподели представителят от украинската войска Сергий Черевати .

Преди седмици Владимир Путин издаде заповед съветските сили да вземат напълно контрола над Донцка, Луганска, Запорожка и Херсонска области. В тях бяха извършени непризнати, противозаконни референдуми за присъединение към Москва.

В същото време Украйна се готви за контраатака в края на пролетта или началото на лятото. Това на няколко пъти беше декларирано от високопоставени членове на ръководството в Киев. В четвъртък външният министър на страната Дмитро Кулеб а сподели, че страната му няма да се откаже от настояването си Русия да се изтегли от всички окупирани територии, в това число и от нелегално анексирания през 2014 година полуостров Крим .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР