Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължават да прехвърлят щурмови групи

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължават да прехвърлят щурмови групи
Коментари Харесай

ВСУ ударно прехвърлят щурмови групи на левия бряг на река Днипро

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не престават да трансферират щурмови групи на левия бряг на река Днепър в Херсонска област. На 29 ноември силите на Киев са траяли наземните офанзиви в региона и са се придвижили напред, предава УНИАН. Изданието се базира на отчет от основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW).

Анализаторите означават, че ВСУ поддържат позиции на източния бряг на Днипро, макар натиска от страна на съветските сили.

Руски блогъри рапортуват, че украинските сили не престават да трансферират нови щурмови групи на левия бряг. Съгласно показаните от тях данни се предполагала, че сред 300 и 400 украински военни работят в региона на обитаемото място Кринки.

В същото време, съгласно американските анализатори, съветските изказвания за изпращането на украински подкрепления на източния бряг на Днипро демонстрират, че войските на Москва се пробва по всякакъв начин да попречат на напъните на Украйна да обезпечи и укрепи позициите си на този сектор от фронта.

Във вечерните часове на сряда бе обявено, че президентът на Украйна Володимир Зеленски е провел " детайлно заседание “ с военните на Херсонско направление, в границите на което са съгласувани техните цели.

По време на визитата си в Херсон Зеленски е разискал защитата на града и района. В същото време локалните управляващи са показали резултатите от построяването на укрития и проектите, които занапред ще се извършват.

" Проведох доста съдържателна, детайлна среща с военните. По отношение на работата съответно на юг. Обсъдихме какво е належащо. Договорихме се за задачите. Ясно виждаме целите в връзката с сътрудниците за доставки “, означи Зеленски във вечерното си послание.

В същото време от кабинета на президента на Украйна прецизираха, че по време на срещата той е разискал оперативната конюнктура на левия бряг на река Днипро в Херсонска област, хода на военните дейности, бъдещите проекти на украинските бранители и техните предпочитани потребности.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР