Въоръжените сили на Украйна нанесоха ракетен удар с срещу концентрация

...
Въоръжените сили на Украйна нанесоха ракетен удар с срещу концентрация
Коментари Харесай

За трети път в рамките на една седмица Украйна удари струпване на руски окупатори - поне 19 са ликвидирани

Въоръжените сили на Украйна нанесоха ракетен удар с против централизация на съветски войски в Оленовка, Донецка област, употребявайки РСЗО HIMARS, заяви Олег Царев, някогашен народен представител от Върховната рада, който дезертира на страната на Руската федерация.
 
" Говори се за следващо награждаване пред строя и още един удар с ракети от РСЗО HIMARS по нашите военнослужещи и следващи загуби. Няма да се научат ", написа той.
 

 
Информацията беше доказана от Z Telegram канали. Според " Досье шпиона " ударът е нанесен с две ракети от реактивна система за залпов огън HIMARS по място на скупчване на персоналния състав на 155-а обособена бригада от морската пехота на 27 февруари към 19:00 часа. Твърди се, че по това време командването е провеждало изграждане на бригадата за връчване на награди. В резултат на това са починали 19 военнослужещи, а други 12 са ранени.
 

 
Според източника измежду починалите са заместник-командирът на бригадата, подполковник Роман Кожухов, майор Александър Абилов и капитан Наил Шахманов. Командирът на бригадата полковник Михаил Гудков е ранен.
 
Оказва се, че съветското командване е знаело за съществуването на украински разследващ дрон в региона, само че е пренебрегнало тази информация.
Telegram каналът " Два майора " също удостовери, че събитието се е състояло на 27 февруари. " Думата " строяване " на фронта би трябвало да провокира неприемане измежду всички командири на фронта на всички равнища. Особено за " значими " неща като награждаването ", написа той.
 

 
Това е третият удар на въоръжените сили на Украйна по скупчване на съветски военни в границите на една седмица. Последният път, когато ракети от РСЗО HIMARS удариха полигона край село Подо-Калиновка в Херсонска област, беше на 21 февруари. Три подразделения на съветската войска са се обучавали там преди инспекцията, която е щяла да бъде осъществена от ръководителите на групата войски " Днипро ". Най-малко 60 съветски нашественици са били убити вследствие на удара с HIMARS.
 
 Убитите съветски терористи в село Трудовское Убитите съветски терористи в село Трудовское Източник: Telegram
Преди това въоръжените сили на Украйна нападнаха полигон на съветската войска покрай село Трудовское покрай Волноваха в самопровъзгласилата се Донецка национална република. По време на удара е имало три роти бойци, чакащи идването на военачалник. Според Telegram канала " Тринадцатый " персоналният състав е бил издигнат заради идването на командира на 29-а войска генерал-майор Олег Моисеев. Загинаха 68 съветски окупатори.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР