Въоръжените сили на Украйна използваха български гранатомети при обстрела на

...
Въоръжените сили на Украйна използваха български гранатомети при обстрела на
Коментари Харесай

Донецк: Украинската армия ни обстрелва с български гранатомети от завод Арсенал

Въоръжените сили на Украйна използваха български гранатомети при обстрела на Донецката национална република (ДНР). Това се споделя в незабавно известие, оповестено в неделя от формален представител на непризнатата република.

„ По време на обстрела на село Зайцево украински бойци използваха 30-милиметрови снаряди RHV-HEF против автоматизиран гранатомет, създаден от българския цех „ Арсенал “.

Фактът е ясно удостоверение за това по какъв начин Западът вкарва смъртоносни оръжия в Украйна , с цел да ги употребява за заличаване на цивилни в републиките - Донецка и Донбаска ( бел. ред. самопровъзгласили се и непризнати) “, се посочва в текста.

В документа се акцентира, че обстановката на линията на прикосновение остава сериозна. Украинските военни не престават интензивни обстрели на цивилна инфраструктура и животоподдържащи уреди на ДНР.

Общо на територията на ДНР са изстреляни над 425 снаряда, мини и гранати. Под обстрел попадат региони на 16 обитаеми места.

Във връзка със скандално изказване от страна на ДНР ицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова ще даде изключително изказване по отношение на излязлата в медиите информация за оръжейния експорт в Украйна.

Изявлението ще бъде обещано през днешния ден, 21.02.2022г.

" Относно намесването на страната ни - тя добави, че България следва режимите за експорт на оръжие доста прецизно и износът е легален. Опитът страната да бъде отстреляна обществено - задачата да се провокира разлом вътре в страната е разследване на прелома от хибридната война, който се води от съветски източници ", сподели интернационалният анализатор и някогашен дипломат на България в Съединени американски щати - Елена Поптодорова, по-рано през днешния ден.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР