Въоръжените сили на Афганистан ликвидираха един от главатарите на Ислямска

...
Въоръжените сили на Афганистан ликвидираха един от главатарите на Ислямска
Коментари Харесай

В Афганистан ликвидираха един от главатарите на Ислямска държава

Въоръжените сили на Афганистан унищожиха един от главатарите на " Ислямска страна " в източната част на страната, заяви телевизия 1TV, базирайки се на личен източник, представена от РИА Новости.

Според информацията, Абу Саид Оракзай (Abu Sayed Orakzai) е премахнат по време на бомбардировките в Афганистан в събота през нощта в провинция Нангархар. Операцията се базира на разследващи данни на ръководството за национална сигурност (NDS).

Според малкия екран, още 10 бунтовници от ДАЕШ са премахнати по време на същата интервенция.

В Афганистан има опълчване сред държавните сили и бунтовниците на радикалното придвижване " Талибан ", което по-рано овладя забележителна част от територията в селските региони на страната и се разшири към огромните градове.

На територията на страната се усили въздействието на " Ислямска страна ". Националните сили за сигурност на Афганистан организират на територията на цялата страна взаимни интервенции по битка с тероризма.

Междувременно стана ясно, че президентът на Афганистан Ашраф Гани не е приел оставката на военния министър Тарик Шах Бахрами, на вътрешния министър Ваис Ахмед Бармак и на шефа на Националната дирекция по сигурност Мохамад Масум Станекзай, заяви The Khaama Press, представен от ТАСС.

В събота бе обявено от телевизия TOLOnews, че президентът е изискал оставките им откакто на 21 август столицата на Афганистан (по-конкретно президентския замък и дипломатическия квартал) бяха подложени на ракетен обстрел.

Инцидентът стана по време на тирада на президента за Курбан байрам, когато бе реализирано 3-дневно помирение с бунтовниците. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР