Външното ни министерство съветва да избягваме всякакви пътувания до Либия

...
Външното ни министерство съветва да избягваме всякакви пътувания до Либия
Коментари Харесай

Външно съветва да избягваме всякакви пътувания до Либия

Външното ни министерство поучава да заобикаляме всевъзможни пътувания до Либия поради комплицираната конюнктура в страната и риска от пораждане на нови въоръжени конфликти.

Припомняме, че в столицата на Либия във вторник, откакто назначеният от Народното събрание министър-председател Фати Башага се опита да поеме надзор над държавното управление от съперническа администрация, която отхвърли да отстъпи властта.

Министерството на външните работи предлага на всички пребиваващи в Либия българи да се записват в в уеб страницата на ведомството, да демонстрират нараснало внимание и да се въздържат от пътувания в страната.
 Либийският парламент утвърди ново държавно управление
Либийският парламент утвърди ново държавно управление

Легитимността му обаче е противоречива

Посолството ни в Триполи е спряло работа и оказването на подпомагане на български жители при положение на изключителна обстановка е извънредно мъчно. Ако възникне такава, би трябвало да се турси помощ от посолството ни в Тунис:

- телефон: +216 71 798 962;

- дежурен телефон в извънработно време: +216 55 813 135;

- e-mail: [email protected].
 Либийският министър председател оцеля след нападение
Либийският министър председател оцеля след нападение

Случаят още повече задълбочава политическата рецесия

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция " Ситуационен център " в Министерство на външните работи: +359 2 948 24 04 и +359 2 971 38 56, или e-mail: [email protected].
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР