Външното министерство на Северна Македония излезе с позиция защо групата

...
Външното министерство на Северна Македония излезе с позиция защо групата
Коментари Харесай

Северна Македония обясни защо не е допуснала Андрей Ковачев

Външното министерство на Северна Македония излезе с позиция за какво групата на евродепутата ни Андрей Ковачев и останалите трима българи през вчерашния ден не бяха позволени на територията на РСМ, с цел да посетят българско военно гробище, оповестява Нова телевизия.

От македонското ведомство обясниха, че Ковачев, ръководителят на фондация " Българска памет " Милен Врабевски и още трима български жители не са били позволени, тъй като не са отговаряли на изискванията, записани в Закона за чужденците на РСМ.

" Поради несъблюдение на изискванията за влизане в Република Македония, според Закона за чужденците, е спряно влизането на петима жители на Република България. Македонската полиция няма да допусне нито в този момент, нито отсега нататък някой да нарушава публичния ред и успокоение и да наскърбява и злепоставя жителите и страната. Такива лица няма да бъдат допускани да влизат на територията на страната ", съобщи представителят на македонското Министерство на външните работи Тони Ангеловски.
 Северна Македония не пусна Андрей Ковачев на територията си
Северна Македония не пусна Андрей Ковачев на територията си

Евродепутът ни е бил върнат на границата без пояснение

Припомняме, Ковачев, дружно с ръководителя на фондация " Българска памет " доктор Милен Врабевски и още трима българи, се пробваха да стигнат до Ново село, с цел да участват на панихида на българското военно гробище, само че

Още през вчерашния ден а самият Андрей Ковачев съобщи, че е разговарял с външния министър на Северна Македония Буяр Османи, който е на посещаване в Съединени американски щати.

Днес евродепутатът съобщи пред БНР, че е уведомил европейските ни сътрудници, българските управляващи и тези в Република Северна Македония за случая.
 Проф. Кирил Топалов: Трябва да сме по-остри по отношение на провокациите от РСМ
Проф. Кирил Топалов: Трябва да сме по-остри по отношение на провокациите от РСМ

Северна Македония не желае да влезе в ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР