Външното министерство на Северна Корея каза вчера, че съвместните учения

...
Външното министерство на Северна Корея каза вчера, че съвместните учения
Коментари Харесай

Пхенян предупреди, че е достигната крайната червена линия след военни учения на САЩ

Външното министерство на Северна Корея сподели през вчерашния ден, че взаимните учения на Съединени американски щати и неговите съдружници са довели обстановката до " крайната алена линия " и заплашват да трансформира полуострова в голям военен боеприпас и по-критична военна зона ", съобщи Ройтерс.
Още по темата
В изказването, публикувано от държавната организация КЦТА, се споделя, че Пхенян няма интерес от водене на разговор до момента в който Вашингтон следва враждебна политика.

Военната и политическата обстановка на Корейския полуостров и в района е достигнала крайната алена линия заради безразсъдните военни конфронтационни учения и враждебни дейности на Съединени американски щати и техните васални сили, споделя неназован представител на министерството в изказването.

В него се загатва визитата тази седмица в Сеул на американския министър на защитата Лойд Остин. Във вторник Остин и южнокорейският му сътрудник дадоха обещание да разширят военните учения и да разположат спомагателни " стратегически активи " като самолетоносачи и бомбардировачи с огромен обхват, които да се опълчват на разработките на севернокорейско оръжие и да предотвратят война.

Съединени американски щати и Южна Корея през вчерашния ден организираха взаимни военновъздушни учения с американски тежки бомбардировачи В-1В и изтребители стелт F-22, както и с реактивни самолети F-35 на двете страни, заяви министерството на защитата в Сеул.

Това е ослепителен израз на рисковия сюжет на Съединени американски щати, който ще докара до преобразяване на Корейския полуостров в голям военен боеприпас и по-критична военна зона, показва изказването на КНДР.

Северна Корея ще отговори със същото на всички военни дейности на Съединени американски щати и има мощни тактики за противопоставяне, в това число " най-съкрушителната нуклеарна мощ ", в случай че е належащо, се прибавя в изявлението
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР