Външният министър от служебния кабинет Николай Милков е убеден, че

...
Външният министър от служебния кабинет Николай Милков е убеден, че
Коментари Харесай

Външният министър: Още наесен можем да бъдем част от Шенген

Външният министър от служебния кабинет Николай Милков е уверен, че още наесен можем да бъдем част от Шенген.

По думите на ръководителя на дипломатическата ни централа, с цел да се случи това, Народното събрание би трябвало да одобри в период два закона - този за отчетност на основния прокурор и закона за промяната на органа за битка с корупцията.

“Това е нужното изискване сега България да стане член на пространството без граници. Ако го извърши, ще бъде призната дружно с Румъния ”, акцентира посланик номер едно на страната ни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Външният министър обаче побърза да добави, че в случай че още веднъж закъснеем, съществува действителен риск да бъдем разграничени от Румъния.

" Моят зов постоянно е бил тези закони да бъдат признати, тъй като в действителност това е нужното изискване сега България да стане член на Шенгенското пространство. Ако това стане, ще бъде дружно с Румъния. Ако обаче ние осъществяваме някакво ново забавяне и още веднъж двата фундаментално нужни закона не бъдат признати, то тогава съществува риск и никой не би могъл да упрекне нито Румъния, нито Европейската комисия, в случай че те действат по разнообразни способи за Румъния и България. Това зависи от нас в този миг ", сподели още той.

Разделянето значи по-бавно приемане на България в зоната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР