Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба заяви, че страната му

...
Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба заяви, че страната му
Коментари Харесай

Украйна не иска бързо, а гарантирано членство в ЕС

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба съобщи, че страната му чака непокътнато място в Европейския съюз.

В изказването си за немската телевизия ARD той разясни, че " не става дума за допустимо най-бързото участие на Украйна в Европейски Съюз ".

Дори формалното участие в Европейски Съюз да отнеме време, Украйна желае обезпечено място, заключи външният министър в Берлин.

По-рано немският външен министър Аналена Бербок сподели, че Берлин поддържа присъединението на Украйна към блока.

Френският президент Еманюел Макрон обаче предизвести, че може да отнеме години или даже десетилетия, до момента в който Украйна стане страна членка.

По време на визитата си в Берлин Кулеба похвали реакцията на Германия по отношение на войната с Русия, наблягайки, че страната към този момент е поела водеща роля след напрежението в връзките Берлин-Киев, оповестява " Ройтерс ".

Той съобщи, че е имало позитивни промени, откакто Германия е решила да достави тежки оръжия на Украйна и да поддържа препоръчаното ембарго на Европейски Съюз върху съветския нефт след напън от страна на съдружниците си.

По време на визитата на висшия украински посланик, което ще включва и присъединяване на срещата на външните министри на Г-7 на немското крайбрежие на Балтийско море, Кулеба уточни, че възнамерява да лобира за участие на Украйна в Европейски Съюз, както и за спомагателни наказания против Русия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР