Бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва отказа да вземе

...
Бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва отказа да вземе
Коментари Харесай

Бразилският президент няма да участва в мирната конференция за Украйна

" Бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва отхвърли да вземе присъединяване в мирната конференция, отдадена на войната в Украйна, която ще се организира в Швейцария на 15 и 16 юни ", съобщи Си Ен Ен.

" Властите в латиноамериканската страна сметнаха, че присъединяване на президента е безсмислено, тъй като във форума няма да има представител на Руската федерация ", добави американската телевизия

" Лула да Силва бе поканен от премиера на европейската страна Иняцио Касис. Министър-председателят в Берн акцентира значимостта на Бразилия и нейното въздействие в международната стопанска система и политика ", уточни още медията от Съединени американски щати.

" В латиноамериканската страна обаче счетоха, че вместо водача в Бюргенщок ще замине различен представител на страната ", добави Си Ен Ен.

" Президентът на Бразилия ще посети срещата на върха на 20-те най-развитите икономики  в света (Г-20) в Италия, която е планувана за 13-15 юни ", осведоми още малкия екран.

" Швейцария при започване на тази година разгласи желанието си да стане хазаин на конференция, която да разиска мирния проект на Володимир  Зеленски. Украинският президент упорства страната му да се върне към границите си от 1991 година (тоест Русия да напусне нелегално анексирания през 2014 година черноморски полуостров Крим и завзетите по време на войната елементи от южните и източните Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска области) ", напомни малкия екран.

" Москва съобщи, че няма да вземе присъединяване в швейцарската конференция ", добави Си Ен Ен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР