Външният министър на Саудитска Арабия заяви, че не вижда недостиг

...
Външният министър на Саудитска Арабия заяви, че не вижда недостиг
Коментари Харесай

Саудитска Арабия: Има недостиг на рафинерии, а не на петрол

Външният министър на Саудитска Арабия съобщи, че не вижда дефицит на нефт на пазара, а липса на потенциал за преправка на нефт, което постанова да се влага повече в мощности за преправка на недопечен нефт в разнообразни петролни артикули, съобщи АП.

" Към днешна дата не виждаме дефицит на нефт на пазара. Има дефицит на потенциал за пречистване, което също е проблем, тъй че е належащо да влагаме повече в потенциал за преправка ", съобщи министърът на външните работи принц Фейсал бин Фархан пред кореспонденти в Токио.

Световните цени на петрола се покачиха, откакто нашествието на Русия в Украйна и последвалите наказания против съветската енергетика породиха опасения за доставките.

Запитан за връзките на Кралството с Москва, принц Фейсал съобщи, че Русия остава значим сътрудник , изключително във връзка с стабилността на петролния пазар.

" Русия е неразделна част от ОПЕК+ и без съдействие в ОПЕК+ като колектив би било невероятно да се обезпечат вярно съответни доставки на нефт на интернационалните пазари ", сподели той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР