Външните министри на Европейския съюз ще проведат във вторник спешна

...
Външните министри на Европейския съюз ще проведат във вторник спешна
Коментари Харесай

ЕС със спешни преговори във вторник по конфликта в Израел

Външните министри на Европейския съюз ще проведат във вторник незабавна видеоконференция за ескалиращите боеве сред Израел и палестинците, сподели Жозеп Борел.

" С оглед на продължаващата ескалация сред Израел и Палестина и неприемливия брой цивилни жертви, привиквам изключителна видеоконференция на външните министри на Европейски Съюз във вторник " написа в туитър висшият представител по външна политика и политика за сигурност на Европейски Съюз.

" Ще координираме и ще обсъдим по какъв начин Европейски Съюз може най-добре да способства за преустановяване на актуалното принуждение ", изясни дипломатът

Най-тежките боеве след 2014 година сред Израел и ислямистката група Хамас, подбудени от размириците в Йерусалим, лишиха до момента живота на 174 души в пренаселения крайбрежен анклав Газа и на 10 индивида в Израел, написа Агенция Франс Прес.

От Европейски Съюз оповестиха, че Борел поставя " интензивни " дипломатически старания, с цел да се опита да помогне за деескалацията на насилието чрез диалози с израелски и палестински водачи и първите дипломати на прилежащите страни.

" Приоритетът и посланието на Европейски Съюз в този подтекст остават ясни: насилието би трябвало да завърши в този момент ", се споделя в изказване на службата на Европейски Съюз по външни работи.

27-те страни в Европейски Съюз постоянно поставят старания да намерят обща позиция по отношение на спора сред някои от страните, в това число Германия, Австрия и Словения, които твърдо поддържат правото на Израел да се пази, и други, призоваващи го да демонстрира по-голяма въздържаност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР