Вандализирането на представителството на Европарламента и ЕК в София по

...
Вандализирането на представителството на Европарламента и ЕК в София по
Коментари Харесай

ЕП и ЕК осъдиха вандализма на Възраждане и русофилите в София

Вандализирането на представителството на Европарламента и Европейска комисия в София по време на проруския така наречен Поход за мир стана мотив за сериозна реакция от страна на Роберта Мецола, ръководител на Екологичен потенциал.

" Сградата на Бюрото за връзка на Европейския парламент в София беше взета на прицел от вандали, които не са удовлетворени от нашата позиция в поддръжка на Украйна. Ще почистим. Нашата помощ за Украйна ще се ускори. Нашият глас, заклеймяващ нашествието на Русия, ще стане още по-ясен ", споделя Мецола в Twitter след " обстрела " на фасадата с алена багра и яйца.

От Европейската комисия също осъдиха случилото се, като разгласиха следната позиция:

" Правото на кротичък митинг е съществена полезност във всяко демократично общество, само че всевъзможни прояви на принуждение или вандализъм против здания на европейски институции са неприемливи. Ще уведомим способените управляващи, които носят отговорност за следствието на случая, написа в нея ".

Грозната акция се случи в разгара на следващото шествие в София на деятели, поддържащи проруските партии в България - този път с водеща роля на политическото управление на " Възраждане " в организирането на събитието.

" Походът за мир " официално се провежда от " неправителствени организации ", които на процедура образуват мрежа сред добре известни хора от за референдумите срещу " джендър идеологията " и приемането на еврото.

Политическите реакции след омърсяването на постройката пристигнаха на фона на неяснотата към образуването на ново държавно управление.

ГЕРБ и ПП-ДБ по този начин и не разгласиха общопартийни позиции в почивния ден, въпреки че Бойко Борисов персонално осъди похищението - употребявайки случая да окаже напън към болшинство с втората мощ.

" Отговорност на политическите партии, изключително на тези, които най-вече обявяват своите патриотични настроения, е да подсигуряват сигурността, стабилността и интегритета на страната, вместо да предизвикват нови разделения и кавги. В тази връзка приканвам още един път демократичните систематични партии да застанем обединени в името на националните ползи на България, излъчвайки мощно постоянно държавно управление ", споделя той.

Лена Бориславова (ПП-ДБ) дефинира като " дивотия " и " срамно събитие " държанието на участниците в така наречен " Протест за мир ".

" След публикацията в Политико за борбата на Каскета против Тиквата, това е другото срамно събитие за европейска България, за което даже не мога да си помисля да кача фотография тук, с цел да не доближи до прекалено много чужденци ", споделя тя в профила си във Фейсбук.
·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР