Сагата около това кой ще представлява България на срещата на

...
Сагата около това кой ще представлява България на срещата на
Коментари Харесай

И все пак Румен Радев ще ръководи делегацията в НАТО

Сагата към това кой ще съставлява България на срещата на върха на НАТО завършва с " победа " за Румен Радев.

Президентът е получил предложение от служебното държавно управление на Димитър Главчев да управлява делегацията и " съгласно хода на полемиката да изложи признатите от кабинета рамкови позиции ".

Като началник Румен Радев ще може " въз основа на рамковите позиции да утвърждава и утвърждава документите, показани на вниманието на държавните и държавните ръководители, в това число заключителното официално съобщение от срещата.

Досега Главчев демонстративно отхвърляше да вземе решение кой да взе участие на срещата на водачите от НАТО, като алармира за съществени различия с позицията на Радев по военни и външнополитически тематики.

Въпросът стигна до Народното събрание, където ГЕРБ и Движение за права и свободи изненадващо се оказаха на противоположни позиции по отношение на това дали Румен Радев може да съставлява България пред останалите държавни ръководители на НАТО.

В последна сметка Главчев е оставил самодейността на президента.

Самият длъжностен министър председател обаче ще взе участие в делегацията, дружно със заместничката си Невяна Митева.

В делегацията ще взе участие и министърът на защитата Атанас Запрянов, непрекъснатият представител на България в НАТО Николай Милков, началниците на кабинетите на президента и премиера - Гълъб Донев и Вера Гикова-Маринчева, " трима от секретарите на президента, шефове на дирекции в Министерския съвет и други чиновници от двете институции ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР