Служебният министър-председател Димитър Главчев потвърди, че има сигнал за потенциална

...
Служебният министър-председател Димитър Главчев потвърди, че има сигнал за потенциална
Коментари Харесай

Главчев: Има сигнал за заплаха срещу няколко фигури. Сред тях може да има и партийни лидери

Служебният министър-председател Димитър Главчев удостовери, че има сигнал за евентуална опасност против няколко фигури, измежду които " може би има и партийни водачи ". Премиерът съобщи, че сигналът е доста по-обширен и обгръща няколко души, само че " не може да визира " ръководителят на ДСБ Атанас Атанасов.

Коментарът на Главчев идва във връзка засилената защита към дома на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който сподели, че има от най-висока степен против него поради позицията му за Украйна.

Премиерът отклони въпрос за това дали сигнала, за който е бил известен, се отнася точно за Бойко Борисов и отхвърли да назове имената на останалите фигури.

Главчев беше запитан дали държавното управление към този момент обмисля евентуални претенденти за постовете в Европейски Съюз - един от тях е този на български еврокомисар. Той обаче сподели, че се надява с това да се занимава вероятно постоянно държавно управление.

" Първо би трябвало да се избере ръководител на Европейска комисия, което най-рано може да се случи на 17 юли, само че оттова нататък можем да приказваме за който и да е различен. Не предлагаме още име, вървим малко по малко. На всичкото от горната страна се надявам да има постоянно държавно управление, което да работи в цялостен размер ", разяснява министър председателят.

На въпрос какви са неговите прогнози за съставянето на кабинет министър-председателят отхвърли да отговори, като сбито сподели, че не е " вещател ". Все отново счита, че " България има потребност от устойчиво държавно управление " и това е най-добре да се случи с първия изследователски мандат - този на ГЕРБ-СДС.

Исканията на премиера не са изненадващи, защото Главчев е кадър на ГЕРБ. Той влиза в политиката през 2009 година малко след основаването на партията, а предишното лято беше определен за началник на Сметната палата, като беше единствената кандитатура за поста, издигната и подкрепена от ГЕРБ.

Главчев приказва пред кореспонденти в Брюксел, където ще взе участие в съвещание на Европейския съвет. На него се чака да бъдат финализирани и гласувани кандидатурите за управителните постове в Европейски Съюз.

Имената на идващите ръководители в блока към този момент стана ясни по-рано през седмицата - Урсула фон дер Лайен ще резервира поста си на предсеател на Европейска комисия, социалистът от Португалия Антониу Кошта ще оглави Европейския съвет, а министър председателят на Естония Кая Калас ще дава отговор за външната политика на Европейски Съюз.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР