Заместник областният председател на ДПС във Варна и бивш кандидат

...
Заместник областният председател на ДПС във Варна и бивш кандидат
Коментари Харесай

Бивш кандидат за кмет и зам.-областен председател на ДПС влиза в парламента

Заместник регионалният ръководител на Движение за права и свободи във Варна и някогашен претендент за кмет Хюсни Адем ще бъде новият народен представител на Движението в 50-ото Народно заседание. Той влиза на мястото на Филиз Хюсменова, която изненадващо подаде оставка в сряда.

Досега е изпълнявал длъжността шеф на " Информационно обслужване " във варненския клон на предприятието, като заема поста едвам от март тази година. Преди това е работил като админ в същия клон. Сега за първи път ще бъде депутат.

Има опит като шеф на дирекция в Община Провадия. Той е взел участие и в локалните избори през октомври 2023 година като претендент за кмет на Провадия, повдигнат от Движение за права и свободи, само че не доближава до балотажа и приключва на четвърта позиция след номинациите на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Съюз на демократичните сили.

Адем е трети в депутатската листа, само че влиза в Народното събрание, откакто вторият в листата - Месут Ердинч Рушид, е подал заявление пред ЦИК да бъде премахнат и да не бъде обявяван за определен депутат.

Очакванията Рушид да се откаже от мястото си пристигнаха поради негови връзки с някогашния локален водач на Движение за права и свободи в района Сали Табаков, който беше изключен тази седмица от локалните структури на партията. В сряда по следствие за неизгодна договорка за пазаруване на транспортни средства от МОН и пране на пари.

Това е следващата смяна в редиците на Движение за права и свободи в Народното събрание, откакто по-рано Движението изключи един от своите депутати от парламентарната група. Това е досегашният зам.-председател на Движение за права и свободи Айсел Руфад, която в този момент ще би трябвало да бъде самостоятелен депутат.

Повече по тематиката четете тук:
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР