Песента на Вида Пиронкова Гълъбо“, в прекрасното изпълнение на Миро

...
Песента на Вида Пиронкова Гълъбо“, в прекрасното изпълнение на Миро
Коментари Харесай

Пореден скандал заради „Гълъбо“ на Миро: Валят зверски обвинения!

Песента на Вида Пиронкова „ Гълъбо “, в прелестното осъществяване на Миро Костадинов, е на път да се трансформира в най-скандалното парче в родината около серията от разправии, които предизвика през годините.

Миналата сряда, да вземем за пример, парчето за следващ път стана мотив за разногласия на композиторката с неин сътрудник, откакто тя се сдобри с Миро, с който години наред бяха в спор поради авторските права.

Този път композиторката упреква сътрудника си Светослав Лобошки, че се показва за създател на „ Гълъбо “. Пиронкова разгласява в обществените мрежи запис от концерт в Петрич, на който млади реализатори пеят негова музика. На записа се чува по какъв начин водещият афишира:

„ Музиката му вълнува и оставя дълготраен отпечатък в душите на слушателите. Такава е и песента „ Гълъбо “. Това вбесява Пиронкова, тъй като парчето е нейно, а не негово!

Миро нанесе нечовечен удар по bTV, сподели цялата истина за договарянията с „ Гласът на България “ ВИДЕО

„ Светослав Лобошки, по какъв начин ще обясниш това, което слушам?! Би ли ми обяснил обществено, че аз към този момент нищо не разбирам? И единствено да прибавя, че са известени „ Музикаутор “, Министерство на културата и други органи! “, обръща се Пиронкова към Лобошки в мрежата.

„ Защо ползваш моята ария, обявявайки я за твоя, на концерт с твои песни и даже не си правиш труда да ме уведомиш или поискаш позволение, а също по този начин и да заблуждаваш обществеността в Петрич, че песента е твоя?! “, ядосва се с право устатата композиторка.

В записа част от текста на водещия е отсечен. Лобошки твърди, че точно поради този монтаж е основано усещане, че песента е била оповестена за негова. Такова нещо в действителност не се било случвало. Той обаче упорства, че също е имал присъединяване в основаването на „ Гълъбо “.

„ Аз съм част от екипа, който е работил по тази ария “, твърди Лобошки. Бил написал нотите, които са употребени при записа.

„ Много добре знаеш, че нотичките и за пианото, и за челото са изписани доста преди ти да ги изсвириш и компютърът ти да ги изпише “, отвърна Пиронкова./show.blitz.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР