Валят коментари след историческото посещение на Нанси Пелоси в Тайван,

...
Валят коментари след историческото посещение на Нанси Пелоси в Тайван,
Коментари Харесай

Шкварек: Днес стана ясно, че световният хегемон е един и той се казва САЩ. Китай загуби репутация

Валят мнения след историческото посещаване на Нанси Пелоси в Тайван, макар страховитите закани на Китай.

" Говорителят на камарата на Съединени американски щати Нанси Пелоси кацна в Тайван. Самолетът й не беше свален, нито пресрещнат от въоръжените сили на Китай, макар алената линия на Пекин Пелоси да не каца на острова, който считат за своя територия. ", разяснява Кристиян Шкварек от Групата на европейските консерватори и реформисти.

" В последните минути Китай подвигна самолети във въздуха, само че те не минаха демаркационната линия с Тайван.

През последните часове целият свят бе вперил взор в този полет. Дали " Франц Фердинанд " ще кацне или стартира нов международен спор, този път сред двете съществени сили.

След блъфа си Китай губи сериозна доза известност. Претенциите й за еднакъв на Щатите състезател ще претърпят вреда, откакто Вашингтон свободно може да каца на територия, която Пекин счита за публично своя. Против всички червени линии и предизвестия на Китай.

В книгата си " Следващите 100 години " Джордж Фридман изрича контратеза на концепцията за залязващата американска империя. Според него тя е по-скоро в първата половина от съществуването си и дава солидни демографски, географски и военни причини за това.

Актове като днешния по-скоро наливат причини в тази теза. Поне за момента международният хегемон е един и той се споделя Съединените Американски Щати.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР