Вълна от обвинения в сексуално насилие се отприщи срещу вокалиста

...
Вълна от обвинения в сексуално насилие се отприщи срещу вокалиста
Коментари Харесай

Жените от „Ред 0“ срещу вокалиста на Rammstein Тил Линдеман: Сексуален насилник

Вълна от обвинявания в полово принуждение се отприщи против вокалиста на именитата немска метъл група Rammstein – Тил Линдеман. Тя бе отключена от показанията на ирландска почитателка на групата, която описа, че е била дрогирана и насилвана след концерта на групата във Вилнюс.

24-годишната потребителка на Twitter Шелби Лин споделя за особено пространство под кодово название „ Ред 0 “ пред сцената на концертите. То било непокътнато за група дами, избирани от дама на име Алена Макеева – кастинг шеф съгласно профила й в Instagram. Чрез обществените мрежи тя подбирала млади дами за „ Ред 0 “ и афтърпартитата на групата.

Шелби Лин споделя, че е получила от Алена Макеева покана да влезе в кръга на определените за специфичното пространство. Била разпитана за възрастта и произхода си, а по-късно получила и линк към групата в WhatsApp. Така се озовала на празненство, където бил Тил Линдеман и поискал да прави секс с нея. Реагирал нападателно на отхвърли й. Лин подозира, че след това в напитката й е поставена дрога, защото нямала спомен за остатъка от вечерта, а след концерта открила синини по тялото си и повръщала в продължание на 24 часа след концерта.

Лин е разгласила фотоси на пострадванията си в интернет и е подала тъжба.

Нейните показания отприщиха вълна от идентични обвинявания против ексцентричния музикант.

Германската социална телевизия NDR и ежедневникът Süddeutsche Zeitung разгласиха извънреден репортаж с повече от дузина свидетелства на дами, чиито прекарвания съответстват с тези на Шелби Лин. В него се споделя за нормален развой по набиране на привлекателни млади дами като участнички в празненства след шоуто, на които съгласно известията се оферират алкохол, противозаконни опиати и секс.

Жените разказват по какъв начин екипът на Rammstein се е свързвал с тях, като някои от тях са били помолени да изпратят фотоси преди събитието и да бъдат облечени по избран метод, с цел да получат достъп до " Ред 0 " по време на концерта. Една от дамите оповестява, че е била непосредствено осведомена, че достъпът до празненството е единствено за тези, които се интересуват от секс с Линдеман.

22-годишна гостенка на сходно празненство под псевдоним Синтия си спомня за концерт през 2020 година, по време на който Линдеман я подканил да се причисли към него зад кулисите. Тя си спомня, че е била заведена в прилежаща стая за полова среща, на която не е могла да откаже.

" Помислих си: " О, Боже, това боли, нека свърши скоро ", споделя тя. " Всичко се случи бързо и принудително ", споделя момичето.

В отговор на обвиняванията Rammstein в началото отхвърлиха всичко с думите „ Можем да изключим опцията това, което се твърди, да се е случило в нашата среда “.

В ново изказване от групата обявиха, че одобряват обвиняванията доста съществено и осъждат всевъзможен тип похищения.
 Rammstein Факсимиле от позицията на групата в Instagram.
„ Ние държим нашите почитатели да се усещат в сигурност както по време на концертите ни, по този начин и зад сцената “, се споделя в изказването. Rammstein прикани почитателите си „ да не се отнасят враждебно към дамите, отправили тези обвинявания “.

„ Те имат право на своя взор над нещата, само че и ние като група също имаме право – да не ставаме обект на предубеждения “, приключва изказването.

Много почитатели на Rammstein обявиха, че намират известията на групата в Twitter за неудовлетворяващи. Някои притежатели на билети се пробваха да се отърват от билетите си за актуалното турне.

На фона на актуалните обвинявания в интернет необятно се споделя и стихотворение на Линдеман от 2020 година, в което той написа: " Обичам да дремя с теб, до момента в който ти спиш/Малко рофинол в чаша вино/Не можеш да мърдаш изобщо/И спиш, това е благословия ".

В резултат на случилото се издателството на книгите му Kiepenheuer & Witsch скъса с Тил Линдеман. „ С потрес проследихме обществените обвинявания против Тил Линдеман през последните няколко дни. Изразяваме състрадание и почитание към засегнатите дами “, се споделя в тяхна позиция.

Оттам научили и за нецензурен видеоклип, в който фронтменът на Rammstein възхвалява половото принуждение над дами и в който издадената от тях през 2013 година книга „ В неподвижна нощ “ играе роля като признак.

„ Оценяваме това като жестоко нарушение на доверието и като безсърдечен акт във връзка с полезностите, които представляваме като издателство. Ние пазиме свободата на изкуството с цялостна увереност. Чрез дейностите на Тил Линдеман, който унижава дамите в гореспоменатото порно и целенасоченото потребление на нашата книга в нецензурен подтекст, разделянето сред " лирическия Аз " и създателя, което по този начин твърдо защитавахме, е осмивано от самия създател. От наша позиция Тил Линдеман минава непоклатими граници в работата си с дамите. Ето за какво взехме решение да прекратим съдействието си с Тил Линдеман с неотложен резултат, защото връзките ни на доверие с създателя са окончателно нарушени “, гласи позицията на Kiepenheuer & Witsch.

Европейското стадионно турне на Rammstein започва във Вилнюс на 22 май и е планувано да продължи през цялото лято.

Давид Мурикан/Euronews

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР