Валери Симеонов е „бушона на скандалите в държавата най-малкото, защото

...
Валери Симеонов е „бушона на скандалите в държавата най-малкото, защото
Коментари Харесай

Велислава Кръстева: Валери Симеонов е бушонът на скандалите в държавата, той е некомпетентен

Валери Симеонов е „ бушона " на свадите в страната най-малкото, тъй като е незапознат - един вицепремиер няма алтернатива за персонално мнение. Това сподели националният представител от ПГ на Движение за права и свободи Велислава Кръстева пред Българска национална телевизия.

На въпрос дали „ Обединени патриоти " са най-голямата неточност на това ръководство, тя съобщи, че отговорността е на този, който е овластил националистите.

„ Що се отнася до формулата на властта, още веднъж е на този, който овласти националистите, на този който одобри формулата, посредством която се опита да си подсигурява непоклатимост на ръководството за сметка на стабилността в страната ", сподели Кръстева.

По думите ѝ всеки ден стават безподобни кавги. Според нея обществото от ден на ден губи сетивността си за това кой от кой е по-големият скандал. Попитана за какво Валери Симеонов е „ бушона " на свадите, тя отговори, че това е по този начин, тъй като е незапознат.

„ Което човек самичък може да си направи, никой не може да му го стори. Както виждаме, този вицепремиер има много съществени проблеми в усвояването на властта. Некомпетентност във връзка с разбирането на функционалностите, които има един вицепремиер. Вицепремиер, който върви да мери звука на заведенията по морето - това е смешно ", разяснява депутатът от Движение за права и свободи.

„ В същото време с самоувереност да обещае да махне класа прослужено време, което би понижило приходите на стотици хиляди българи, да провокира следващия скандал ", разяснява Кръстева и добави, че по-късно е излязъл пред камерите и е обяснил, че в действителност е изразил персонално мнение.

Тя разяснява и случая с НДК и някогашния началник на Двореца Мирослав Боршош, който към този момент е обвиняем.

„ Или Мирослав Боршош доста се е объркал, или има чадър над него, с цел да си прави частно Министерство на културата с обществени средства.

Кръстева изрази подозрение, че става дума за такова огромно комплициране, каквото се насажда в общественото поле.

„ Политиката в областта на културата се осъществя от Министерство на културата посредством едноличния орган на изпълнителната власт - министърът на културата. Там има ред, по който се основават културни институти. Те се основават с решение на Министерски съвет, за тях се отрежда бюджет и се ръководят след конкурс, назначени от тях шефове, които са защитили своя идея ", сподели Кръстева.

„ Къде са парите? Едни 17 млн. изчезват. Има един шеф, който отхвърля да дава бизнес проект. Как по този начин отхвърля? Отказва да се подчини на отрасловите си вицепремиери. Как по този начин ще отхвърля да се подчини на отрасловите си вицепремиери? Има си лична преценка за нещата. На всичкото от горната страна назидава ", уточни Кръстева и посочи, че Боршош си е разрешил да назидава и прокуратурата.

Според нея е извънредно уместна намесата на министър Лиляна Павлова.

„ Много ме тревожи опитът да се опълчва просвета против страна, просвета против закон, който се случва в общественото поле посредством този опит да си самовменява, явно едно несполучливо управление на НДК, пълномощия, които няма закон, по който може да има ", сподели Кръстева. Според нея единствено с ясни образци и конкретика може да излезем от мъглата, зад която се пробват да се скрият явни законни нарушавания. Според Кръстева въпросът НДК е все едно шефът на Агенция дипломатически парцели в страната да прави самичък външна политика.

„ Ако господин Боршош, който аз познавам, който е естет, почитам го, има отношение към културата, е бил толкоз скъп за българската просвета, сигурна съм, че господин Борисов можеше да го направи него министър на културата ", сподели тя.

Във връзка с това дали има опълчване в ГЕРБ, Кръстева съобщи, че няма да влезе във вътрешнопартийните боричкания в ГЕРБ, тъй като това може да отклони от разглеждането на същинския проблем.

„ Същинският проблем е допускането на сходни феномени, тъй като дали абсурдът ще бъде частно НДК и отклонение или асимилиране на обществени финанси в изключително огромни размери или абсурдът ще бъде 4 тона суджук и в двата случая става дума за основаното възприятие за безотговорност у някои. Как се позволи това? Кои и по какъв начин могат да се слагат над закона и каква е диагнозата за положението над демокрацията, за което ние от Движение за права и свободи сигнализираме поредно месеци и повече от година наред? ", запита Кръстева и изясни, че от Движение за права и свободи считат, че би трябвало да се провокира един публичен спор за положението на демокрацията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР