Валери Жаблянов направи недопустими неща. Като започнем от договора с

...
Валери Жаблянов направи недопустими неща. Като започнем от договора с
Коментари Харесай

Караянчева: Не съм виждала Пеевски в парламента, не са много работните му дни

Валери Жаблянов направи неприемливи неща. Като стартираме от контракта с Македония, минем през 1 февруари, когато отхвърли да уважи паметта на починалите при комунистическия гнет и стигнем до декларацията за Народния съд. Тази позиция се пази от цялата ПГ на Българска социалистическа партия. Това сподели в утринния блок на БТВ ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя разяснява всички горещи политически тематики от последните дни. " Аз се пробвам да приказвам извънредно акуратно и да бъда съдия. Вчера ми се искаше да прекъсна Валери Жаблянов, само че не го направих. Той беше жарък и изрече всички свои тези. Притеснителното е, че Българска социалистическа партия обръща курса си. Аз стартирам да си мисля, че те ще изискат в скоро време тирания на пролетариата. Те не се извиниха за Народния съд. Напротив. В телевизионни студиа Крум Зарков се майтапи, че е мъчил нечий дядо, а Корнелия Нинова му се усмихва. От Българска социалистическа партия имат право да сезират Конституционния съд. Съгласна съм, че от трибуната на Народното събрание се изричат обидни думи. Това удря по имиджа на Народното събрание. Помните присъединяване ми тук с Александър Симов по време на предизборната акция. Сега мисля, че пред вас седи различен човек. Старая се да бъда съдия ", повтори тя.

Председателят на Народно събрание не пропусна да приказва за абсурда сред министър председател и президент, в който беше намесен и Делян Пеевски. " Президентът очевидно има проблеми с другите институции. Нарече ни беквокали. Сега ни назова нотариат. В никакъв случай не изпълняваме повелята на Бойко Борисов. Ние изпълняваме политиката на болшинството. Не мога да схвана от какво се нервира Румен Радев. Да, рейтингът на Народното събрание е невисок. Някои споделят, че упреквам президента за това. Няма нощо правилно в това. Аз просто споделих, че изявленията му вредят на институциите. Партията, която го издигна, също способства за този невисок рейтинг. Техен представител назова 80% от българите дебили. Вчера Веселин Марешки разкри, че от Българска социалистическа партия са го заплашили, че в случай че гласоподава за оставката на Жаблянов, след това ще бъде поискана неговата оставка. Не се прави по този начин. Не е редно. Не желая да има война сред институциите, само че президентът би трябвало да обере тона си. Той би трябвало да спре да приказва като водач на опозиционна партия.

Българска социалистическа партия се държат по този начин. Пускат нещо по медиите и след това се оказва, че няма нищо такова. Ако президентът има някакви доказателства, да ги съобщи на способените органи. Аз не съм виждала Делян Пеевски. Питайте ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи. Само Мустафа Карадайъ може да предложи един народен представител да бъде освободен. Не знам какъв брой са работните дни на Делян Пеевски, само че не са доста. Това не е редно, безапелационна съм. Реже му се от заплатата ", разкри Караянчева.

" Искам да прикани президента, в случай че има някакъв проблем с Народното събрание, да се чуваме. Моят телефон е отворен 24 часа. Нека приказваме, с цел да не удряме по рейтинга на институциите. Не съм се чувала с президента. Той единствено ме поздрави за избора. След неговата тирада за атрофиралата република сама взех решение да отговоря Не съм се съветвала с премиера. Аз не желая да бъда юрист на нито един от двамата. Парламентарната република не е атрофирала. Категорично. Свещено право на президента е да наложи несъгласие. Наше свещено право е да не го подкрепим. Напоследък доста вета се събраха, само че по този начин е решил президента. Думата шербет ме обиди малко. Не е хубаво да се приказва по този начин ", приключи Цвета Караянчева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР