Валентина Георгиева се нареди на 7-мо място във финала на

...
Валентина Георгиева се нареди на 7-мо място във финала на
Коментари Харесай

Филип Янев: Не сме очаквали първа оценка в квалификациите, надявахме се само да влезе във финала



Валентина Георгиева се подреди на 7-мо място във финала на прескок на международната купа по спортна гимнастика, която се организира в столицата на Азербайджан - Баку.  Българката сътвори сензация като влезе с първа оценка в този край, оставйки зад тила си  легендата в този спорт Оксана Чусовитена. Узбекистанката е вписана в Книгата за върхове Гинес като  има 8 олимпиада зад тила си. Тя е олимпийска шампионка от Игрите в Барселона 1992 година.



„ Надявахме се при добре скочени прескоци да попадне във финала. Не сме се надявали това да стане с първа оценка. Всички доста се радвахме, когато тя поведе в квалификацията, само че то в последна сметка няма значение с коя оценка влизаш във финала, значимо е във финала какво ще направиш. Възможно е огромните упования след квалификацията да й изиграха неприятна смешка, като вкараха в допълнение напрежение. Но преди финала тя беше спокойна. Прескоците се получиха по време на разгрявката, както и по време на трите минути директно преди да скочи. Проблемът пристигна от ръката- тя се хлъзна на първия прескок и загуби височина, а това не й разреши да го скочи по най-хубавия метод.. Вторият прескок го скочи добре. На мен той ми хареса повече от този скочен в първия ден, без значение, че получи по-ниска оценка. Но във финала съдийките бяха в друга настройка и базата беше друга “, показа особено за БНР Филип Янев - персонален треньор на Валентина Георгиева, която завоюва бронзов орден на прескок на европейското състезание в мерсин.



„ За тази година сме възнамерявали присъединяване на 4 или 5 международни купи, европейското и международното състезание. Разбира се и в надпреварите от вътрешният ни състезателен календар. Едното – Купа България в Пловдив, към този момент мина. Следващото ще бъде международната купа във Варна и републиканското състезание. След това би трябвало да има още две международни купи преди международното, което е олимпийска подготовка. Проблемът е, че тя има болежки в глезените. Правим съвещания с лекари и с физиотерапевти с цел да отстраним тези трявми, с цел да може да води пълноценна подготовка “, приключи носителят на сребърен орден на прескок от европейския първенец в Дебрецен през 2002 година и пети в същата дисциплинираност на олимпийските игри в Атина през 2004 година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР