Валентин Димов е новият капитан на отбора на България за

...
Валентин Димов е новият капитан на отбора на България за
Коментари Харесай

Българският тенис отбор за купа "Дейвис" има нов капитан

Валентин Димов е новият капитан на тима на България за купа " Дейвис ", заяви българската федерация по тенис (БФТ). 32-годишният софиянец през предходната година бе помощник на капитана Теодор Бачев, в този момент функциите са разменени, като Бачев ще му оказва помощ.

Промяната идва три седмици преди първия мач на националите - против състава на Парагвай от квалификационния кръг в Световна група II. Българският отбор ще е хазаин на срещата, която ще е на на 4 и 5 март столичната зала " София ".

Димов разгласи пред уеб страницата своя екип, в който с изключение на Бачев, са кондиционният спец Кирил Симеонов (личен кондиционен треньор втората ни ракета Димитър Кузманов) и физиотерапевтът Любомир Панев,  а доктор ще е проф. Георги Попов.

" Смятам, че сформирахме един много добър екип - с отлични професоналисти всеки в своята област. Още предходната година бяхме дружно с Теди Бачев, в този момент сме с разменени функции. Двамата считаме, че ще успеем да извлечем максимума от знанията и опита на всеки от екипа и това обрисува едно положително бъдеще за тима. Нашите визии с Теди за играта, за мачовете, за състезателите се припокриват и това е основа за плодотворна работа ", разяснява Димов пред уеб страницата на БФТ.

Той смята, че българите са любимец за мача с Парагвай, като в същото време сподели, че няма да бъде позволено подценяване. Димов уточни, че в състава на гостите ще е полуфиналистът от юношеския Australian Open предишния месец Адолфо Вайехо.

" Но нашата цел е победа и през септември да спечелим и мача за влизане в Световна група I ", заявитреньорът.

Той разкри, че състава ще бъдат поканени имного млади тенисисти, като ще бъдат юношите, които са в най-хубава моментна спортна форма. Самият лагерът преди мача с Парагвай ще стартира на 28 февруари ".

 

ВИЗИТКА

Валентин Димов е на 32 години, от София.

Той има четири трофеи от държавните шампионати на България на сингъл и още няколко златни медала отборно. В кариерата си има една купа на турнир от веригата " фючърс " - през 2009 година в Ямбол. На двойки, с сътрудници Тихомир Грозданов и Тодор Енев, е достигал 5 пъти до край на съревнования от същата категория. Валентин Димов е взел участие като състезател в българския отбор за купа " Дейвис " през 2009 година Най-предното му класиране в международната класация е 621-о място (на 8 март 2010 г.).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР