Ваксинацията срещу Ковид-19 ще бъде задължителна в Саудитска Арабия за

...
Ваксинацията срещу Ковид-19 ще бъде задължителна в Саудитска Арабия за
Коментари Харесай

Ваксинацията срещу коронавируса ще е задължителна в Саудитска Арабия

Ваксинацията против Ковид-19 ще бъде наложителна в Саудитска Арабия за влизане от 1 август във всички публични или частни места, както и за потребление на публичния превоз, съобщи Франс прес, като се базира на саудитското държавно управление.

Новината, предопределена да ускори имунизацията в монархията, идва в миг, в който управляващите взеха решение присъствено да се върнат на работа единствено имунизирани чиновници в държавния или частния бранш, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ваксинацията против ковид ще се изисква за влизане във всяко едно държавно или частно институция, както и за достъп до спектакли или спортни действия. Ваксинацията ще бъде наложителна и за влизане тук-там, свързани с обучение или за потребление на публичен превоз. Досега са сложени 12 милиона дози ваксини.

Саудитска Арабия записва над 435 000 случая на болест и над 7000 умряли от Ковид-19 от началото на коронавирусната пандемия.

В понеделник държавното управление позволи на ваксинираните саудитски жители да пътуват зад граница. Разрешението пристигна повече от година след възбраната за овакантяване на територията на монархията, наложена поради пандемията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР