Ваксинацията ни е спасила от редица инфекциозни заболявания. Откакто е

...
Ваксинацията ни е спасила от редица инфекциозни заболявания. Откакто е
Коментари Харесай

Лекар: Досега бяхме в отбрана. Ваксината позволява да атакуваме врага

Ваксинацията ни е избавила от редица инфекциозни болести. Откакто е почнало имунизирането против инфекции, стартира повишаване на човешката популация. Това, че през днешния ден сме 7 милиарда по света, го изискуем на имунизациите. Досега бяхме в защитителен режим по отношение на COVID-19. С имунизацията можем да нападаме врага.
Това съобщи пред Нова телевизия оториноларингологът от Военномедицинската академия доцент Дончо Дончев.

Според него има агитация против имунизацията.

“Явно единствено с думи, ние като лекари, няма да успеем с нея, по тази причина би трябвало да покажем, че няма от какво хората да се притесняват”, добави доцент Дончев.

Той съобщи, че се е ваксинирал против COVID-19, макар че към този момент е преболедувал инфекцията. По думите му не е известно какъв брой продължава имунитета, а след седем месеца концентрацията на антитела е почнала да понижава. Втората причина да се ваксинира била да даде персонален образец.

“Не знаем нито като лекари, нито като хора какъв брой дълго продължава естественият имунитет и доколко преболедувалите го развиват. Ваксината е артикул на напъните на десетки хиляди светли мозъци на познанието и практиката”, уточни доцент Дончев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР