Ваксинационна кампания ще насърчава българите да се имунизират срещу COVID-19.

...
Ваксинационна кампания ще насърчава българите да се имунизират срещу COVID-19.
Коментари Харесай

ЕС ще ни помага за закъснялата информационна кампания за ваксините

Ваксинационна акция ще предизвиква българите да се ваксинират против COVID-19. Това стана ясно на брифинг след срещата сред здравния министър доктор Стойчо Кацаров и европейския комисар по въпросите на опазването на здравето и сигурността на храните Стела Кириакиду .

" Каква по-силна акция от това, че става дума за живота ти. Какъв по-силен тласък можеш да имаш да се ваксинираш от това, че предпазваш себе си и околните си хора ", съобщи още доктор Кацаров.

Ще бъде проведена и осведомителна акция, която да даде изясненост за броя на българите, които са се срещнали с COVID-19 до момента.

Епидемологичната обстановка в Европейски Съюз през последните девет седмици демонстрира понижаване на броя на инфектираните, съобщи еврокомисар Стела Кириакиду.

Около 50 % от жителите на Европейски Съюз са получили първа доза от имунизацията против COVID-19, съобщи тя.

„ С увеличението на имунизацията имаме мотив да бъдем оптимисти, само че не можем да бъдем удовлетворени. Много деликатно следим обстановката с другите разновидности и знаем, че имунизираните са предпазени “, безапелационна беше Кириакиду. Тя моли всички български жители да се имунизират. „ Всички четири ваксини, които са утвърдени в Европейски Съюз и се ползват в България, са безвредни и ефикасни. Ваксинирането избавя човешкия живот, понижава хоспитализациите и ни разрешават да се върнем към една нова нормалност, а и да пътуваме “, сподели още еврокомисарят.

Обмисля се и основаването на народен антираков проект в България, стана ясно от думите на Кацаров.

В рамките на визитата си у нас Кириакиду разиска проектите за имунизации и с президента Румен Радев .

Сред главните акценти в диалозите бяха тактиката на Европейския съюз за имунизациите, разгръщането на националната акция за ваксиниране против COVID-19 и бъдещите дейности по предложенията в границите на съюза.

Кириакиду и Кацаров посетиха мобилния пункт за имунизация против COVID-19 на площад „ Александър Батенберг “ в София, а по-късно се срещнаха с имунизационните екипи на УМБАЛ „ Св. Анна “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР