Ваксината срещу коронавируса на американската компания Moderna Inc получи одобрението

...
Ваксината срещу коронавируса на американската компания Moderna Inc получи одобрението
Коментари Харесай

Втора COVID-ваксина вече е одобрена за ЕС


Ваксината против ковид на американската компания Moderna Inc получи утвърждение то на европейския регулаторен орган по медикаментите, което ще разреши на управляващите в Европа да ускорят процеса на имунизация на остарелия континент за ограничение на разпространяването на COVID-19 , оповестяват международните организации, съобщи Нова телевизия. Тя е втората позволена за приложимост след тази на Pfizer/BioNTech.

След като преди Коледа Европейската организация по медикаментите (EMA) даде зелена светлина за потреблението на коронавирусната ваксина на фирмите Pfizer и BioNTech, през днешния ден лекарственият регулатори утвърди и ваксина та на Moderna.

EMA разгласи, че е одобрила ваксина та против COVID-19 на Moderna за приложимост в Европа при хора на възраст над 18 години. Агенцията по медикаментите добави, че ваксина та е била употребена в изследване, включващо към 30 000 души, в което е посочила резултатност от към 94,1%.

" Тази ваксина ни дава още един инструмент за превъзмогване на актуалната изключителна обстановка. Това е доказателство за напъните и ангажираността на всички участващи, че имаме тази втора позитивна рекомендация за ваксина по-малко от година след оповестяването на коронавирусната пандемия от страна на Световната здравна организация ", съобщи изпълнителен шеф на EMA Емер Кук.

След зелена светлина от Европейската организация по медикаментите, последната стъпка e утвърждение на ваксина та и от Европейската комисия. Според нидерландските здравни управляващи се чака Европейска комисия да утвърди до края на днешния ден решението на лекарствения регулатор за ваксина та на Moderna.

Те също по този начин показаха, че коронавирусната ваксина на Moderna се чака да бъде ефикасна и против новия вариант на вируса, появил се в края на предходната година в Обединеното кралство.

Междувременно немският здравен министър съобщи, че Германия чака първите дози на ваксина та на Moderna през идната седмица.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР