Ваксината срещу COVID-19, разработена от компанията AstraZeneca и Оксфордския университет,

...
Ваксината срещу COVID-19, разработена от компанията AstraZeneca и Оксфордския университет,
Коментари Харесай

70% ефективност! Ваксината на AstraZeneca скоро влиза в употреба

Ваксината против COVID-19, създадена от компанията AstraZeneca и Оксфордския университет, демонстрира междинна успеваемост от 70,4% при единен разбор на междинни данни от късни стадии на изследванията, оповестиха учени за здравното списание „ Лансет “.

В обявата се прецизира, че множеството от доброволците при тестванията са били по-млади от 55 години, само че резултатите до момента демонстрират, че имунизацията е изцяло задоволително ефикасна и при остарели хора. Регулаторите, които са се срещнали със същите изследвания, обявиха, че обмислят да разрешат потреблението на имунизацията на този стадий при изключителни условия.

Остават обаче още значими въпроси без отговори, като каква тъкмо доза да се поставя и кои хора ще бъдат предпазени най-надеждно. Когато бяха оповестени резултатите от междинните опити преди две седмици, откривателите получиха три равнища на успеваемост на имунизацията, като междинната бе към 70 %, долната 62 на 100 и най-високата към 90 %.

Това се е получило, тъй като разнообразни дози неправилно са били употребявани в една част от опитите. На някои доброволци по неточност е била инжектирана половината от плануваната доза, само че куриозното е, че тъкмо при тях е регистрирана най-високата успеваемост. Междувременно във Англия стартира всеобщо имунизиране с продукта на " Пфайзер-Бионтек ".

На имунизацията " Оксфорд-Астра/Зенека " обаче се разпореждат огромни очаквания, в случай че бъде утвърдена, тъй като тя е по-евтина и по лесна за запазване и превозване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР