Ваксината на Pfizer и BioNTech е високоефективна срещу Covid-19 поне

...
Ваксината на Pfizer и BioNTech е високоефективна срещу Covid-19 поне
Коментари Харесай

Ваксината на Pfizer и BioNTech пази от най-опасния щам на Covid-19

Ваксината на Pfizer и BioNTech е " високоефективна " против Covid-19 най-малко за 6 месеца. Това оповестиха двете компании, базирайки се на резултатите от.

91,3% е междинната успеваемост на имунизацията за попречване на заразяване с ковид през въпросния интервал. Настоящият % на успеваемост е по-нисък от в началото регистрираните 95% през ноември при изследване измежду 44 000 души, което е разумно поради новите разновидности на Covid-19, които се популяризират по света, съобщи Reuters.

Препаратът на на Pfizer и BioNTech защищава на 100% и от рисковия южноафрикански вид на ковид - B1351, демонстрира изследването, в което са се присъединили и 800 души в ЮАР. Случаи на южноафриканския вариант към този момент са открити в 25 американски щата и територии.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Той е по-заразен и по-смъртоносен – новият вариант на коро...

Ваксината обезпечава 100% отбрана против тежко протичане на коронавирусната зараза, съгласно дефиницията за сериозни случаи на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати (CDC), и 95,3% - съгласно методологията на Агенция за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA).

Участниците в клиничното изследване не са показали никакви съществени странични резултати 6 месеца след слагане на втората доза, показват от Pfizer и BioNTech. Ваксината е еднообразно ефикасна без значение от възраст, раса, пол или етническа принадлежност, каото и измежду участниците с разнообразни хронични болести.

Данните от изследването " дават първите клинични резултати, съгласно които, сериозен фактор за постигане на стадния имунитет и преустановяване на тази пандемия за международното население ", споделя в изказване изпълнителния шеф на BioNTech Угур Шахин.

Благодарение на резултатите от изследването фармацевтичните компании могат да аплайват за цялостно утвърждение пред регулаторните органи в Съединени американски щати. До момента имунизацията се прилагаше благодарение на незабавно позволение от Агенция за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати.

" Тези данни затвърждават нашето разбиране, че имаме в действителност мощни ваксини ", споделя Дани Алтман, професор по имунология в английския Имперски лицей в Лондон, който не взе участие в тестването на Pfizer. Според него успеваемостта против южноафриканския вид е " изключително забележителна ", защото имунизацията ще предложи ефикасна отбрана в действителни условия, където могат да циркулират няколко разнообразни разновидността на Covid-19.

Преди дни беше оповестено изследване, съгласно което имунизацията на Pfizer/BioNTech и тази на компанията Moderna към този момент са ефикасни на 80% две или повече седмици след слагане на първата доза. Двете фирмите обявиха, че тяхната ваксина пази на 100% деца на възраст сред 12 и 15 години.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР