Ваксина срещу вируса на африканската чума по свинете, която до

...
Ваксина срещу вируса на африканската чума по свинете, която до
Коментари Харесай

Блумбърг: Направиха ваксина срещу африканската чума

Ваксина против вируса на африканската чума по свинете, която досега се оказва 100% ефикасна, е създало държавното управление на Съединени американски щати, взаимно с университетски специалисти. Това заяви " Блумбърг ", като се базира на отчет на Американското микробиологично общество. Ваксината е генетично модифицирана от главния вариант на вируса. Както високи, по този начин и ниски дози от нея са посочили стремежи резултат при опити, направени 28 дни след заразяване на животните.

Откритието предлага цялостна отбрана против настоящия вариант на заболяването, който доближи епидемиологични размери в Източна Европа и Азия, настояват от Департамента по земеделие на Съединени американски щати, които са виновни за създаването. Проучванията на новата отбрана против болестта стартират още през 2007 година, след епидемията в Грузия. Преди да бъде позволена за комерсиално разпространяване обаче, тя ще би трябвало да покрие условията на регулаторните органи в Съединени американски щати и в страните, в които ще бъде използвана.

Вече 50 години учените се пробват да открият по какъв начин да предпазят свинете от болестта по безвреден и ефикасен метод. Миналата година имаше изказвания, че в Китай са се появили неодобрени пробни ваксини, които разсъниха страхове, че могат да доведат до задълбочаване на рецесията. До този миг в света обаче няма такива, утвърдени за комерсиално разпространяване.

Африканската чума по свинете е открита за първи път в Африка, преди повече от 100 години. В най-тежката си форма тя може да води до 100% смъртност. Разпространява се по домашни и диви свине, като епидемии са регистрирани до момента в Източна Европа, Русия, Азия, Виетнам, Южна Корея. Заболяването е летално за животните, само че до този миг няма сведения да визира хората.

В България първият случай на африканска чума беше регистриран през октомври 2018 година, при диво прасе в Силистренско. При домашни прасета вирусът се появи публично през юли 2019 година в Плевенско. От общо от 65 свинекомплекса в България болестта бе записано в 10 от тях, съгласно информация на Българската организация за сигурност на храните.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР