Важни законови промени в различни сфери прие Народното събрание -

...
Важни законови промени в различни сфери прие Народното събрание -
Коментари Харесай

В рамките на извънредното положение - не се търсят наказателни лихви, но не се опрощават

Важни законови промени в разнообразни сфери одобри Народното събрание - с новия Закон за изключителното състояние, където промените се одобряват текст по текст.
Няма да има последствия при начисление на наказателни лихви и закъснение на заплащане на неустойки за частноправни субекти, като това важи до анулация на изключителното състояние. С други думи – наказателни лихви и неустойки се начисляват, само че не се търсят във времето на изключителното състояние .
Спират се всички обществени продани и в действителност процеси на промяна на благосъстоятелност, водени от държавни и частни правосъдни реализатори (ЧСИ). Не се постановат запори върху банкови сметки на физически лица, на лечебни заведения, върху заплати, пенсии, както и се стопират описите на движими и недвижими парцели, които са благосъстоятелност на физически лица със следните изключения – когато става въпрос за прехрана, за приемане на трудови хонорари и вреди за непозволено увреждане.
Процесуалните периоди за правосъдни, арбитражни и изпълнителни производства също се стопират до момента в който има изключително състояние. Изключение вършат единствено периодите по наказателни производства за налагане на ограничения за налагане на насила и по закона за екстрадицията и европейската заповед за арест.
Европрограми
Дават се пълномощия на ръководещите органи по европрограми да разпределят евросредства по банален модел, по тяхна преценка и без конкурс. Освен това, ръководещите органи могат да променят едностранно настоящи контракти за безплатна финанова помощ.
По предложение на Йордан Цонев беше признато и реализатор на план по оперативна стратегия да може да предоговори периода за осъществяване, съобразявайки се с интервала на изключителното състояние.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 20 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР