Важни инфраструктурни проекти ще бъдат изпълнени във Варна с дългово

...
Важни инфраструктурни проекти ще бъдат изпълнени във Варна с дългово
Коментари Харесай

Варна тегли над 37 млн. лв. заеми за инфраструктурни обекти и новите електробуси

Важни инфраструктурни планове ще бъдат изпълнени във Варна с дългово финансиране. След полемика в зала „ Пленарна “ локалният парламент утвърди поемането на дълготраен общински дълг в размер на 29,4 млн. лв. за реализация на обектите, за които страната не обезпечи финансов запас.

Общината ще влага 12,6 млн. лв. в благоустрояване на междублокови пространства в регион „ Владислав Варненчик ”. С 11 млн. лв. от заема ще бъде осъществена реорганизация на улица „ Девня ” – в сектора сред булевардите „ Атанас Москов ” и „ Република “. Около 5,7 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонта на бул. „ Атанас Москов ” – от кръговото кръстовище под магазин „ Метро ” до улица „ Кольо Фичето ”.

Съветниците утвърдиха тегленето и на още един заем – той е кратковременен в размер на 7,8 млн. лв. . С него ще бъде заплатен дължимият Данък добавена стойност за доставката на новите електробуси по плана за екологично чист превоз на Варна, до възобновяване на средствата от Национална агенция за приходите.

Местният парламент гласоподава също в допълнение финансиране в размер на 188 хиляди лв. за реорганизация и рационализация на варненския зоопарк . Със средствата ще бъде приключен ремонтът на секторите за вълци и средноголеми котки.

С цялостно единогласие съветнците дадоха единодушието си за д офинансиране за строително-ремонтните действия за приемната на Онкоболницата във Варна . Ремонтът беше включен в тазгодишната финансова стратегия на общината, само че поради инфлацията и скока на цените на строителните материали се наложи актуализация на в началото гласуваната сума с 359 хиляди лева

Други 60 хиляди лева ще бъдат предоставени на МБАЛ „ Света Анна “ – Варна за наложителен ремонт на отделението по детска хирургия , което е морално и материално остаряло и слага под риск лекуваните деца.

Общинският съвет даде единодушието си за сключване на съглашение с Областно пътно ръководство – Варна за взаимно финансиране на поддържането на републиканските пътища в чертите на града през 2023 година Агенция пътна инфраструктура ще обезпечи 141 хиляди лв., от които 92 700 лева са за настоящи поправки, а 48 400 лева за зимно поддържане. Общината ще даде средствата до цялостния размер на съответните действия.

С решение на локалния парламент ще бъдат отпуснати близо 200 хиляди лв. за закупуване на гориво на част от културните институти във Варна. Общината ще заплати 40 тона гориво за Театрално-музикалния продуцентски център и 19 тона за Кукления спектакъл.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР