Въглищната електроцентрала край Гълъбово и вятърният парк Св. Никола край

...
Въглищната електроцентрала край Гълъбово и вятърният парк Св. Никола край
Коментари Харесай

Въглищната и вятърната централи на AES осигурили 9% от тока у нас през януари

Въглищната електроцентрала край Гълъбово и вятърният парк " Св. Никола " край Каварна на компанията AES се произвели 9% от общата електрическа енергия, потребена в страната през януари, оповестиха от " Ей И Ес България ".

От тези количества най-модерната въглищна централа в България - Топлоелектрическа централа AES Гълъбово, е генерирала 305 696 MВтч електрическа енергия за българските консуматори или 8 на 100 от потреблението. Това се равнява на междинното месечно ползване на към 1 милион български семейства.

Вятърният парк " Св. Никола “, който е най-големият в страната с 22% дял от общо конфигурираните перки, е създал през предишния месец 43 763 MВтч екологична сила. Това съставлява 1% от общото електричество, потребено в страната през първия месец на годината. С работата си 52-те вятърни турбини на ВяЕЦ " Свети Никола " са обезпечили чиста електрическа енергия колкото месечното ползване на всички семейства в град като Варна.
Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на н
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР