В зоната на наказателната операция на украинската армия в Донбас

...
В зоната на наказателната операция на украинската армия в Донбас
Коментари Харесай

В Донбас е ликвидиран изключително опитен украински снайперист

В зоната на наказателната интервенция на украинската войска в Донбас на 10 септември е погубен интензивният участник на Майдана и извънредно умел украински снайперист Максим Кривиденко. Съобщението е на rusvesna.su с позоваване на сдружението „ Книга за паметта на починалите в Украйна ”. Инцидентът станал при обстрел на позиции на украинските сили в зоната на АТО от страна на опълченците с минохвъргачка диаметър 82 мм към селището Красногоровка в Донецка област.

Украинските му сътрудници съобщили в Мрежата, че Кривиденко е 23-годишен и от дълго време воювал в Донбас в състава на украинските окупационни сили.

След демобилизацията от постоянна военна работа през 2013 година той отишъл на Евромайдана и до края бил деен член на „ революцията на достойнството”, се споделя в известието в „ Книга за паметта на починалите в Украйна”.

Кривиденко минал през всички горещи точки на Донбас през 2014-2015 година Сега се числял към 28-а обособена механизирана бригада като стрелец и снайперист.

Любопитно е, че представителят на украинското МО Андрей Лисенко на брифинг на 11 септември декларирал, през миналите няколко денонощия в зоната на АТО не е умрял нито един украински боен.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР