В знак на признателност за ангажираността и съдействието за финансовото

...
В знак на признателност за ангажираността и съдействието за финансовото
Коментари Харесай

Община Девин Здравко удостои с почетен плакет вицепрезидента на Република България Илияна Йотова

В знак на благодарност за ангажираността и съдействието за финансовото стабилизиране на Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Девин, кметът на общината Здравко Иванов връчи почетен плакет на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова. Това се случи по време на коктейл, проведен от управлението на лечебното заведение, на който бяха поканени хора, съдействали за повторното разкриване на болничното заведение и нейното стабилизиране.

„ Това е едно ново начало на болничното заведение в Девин. Искам да изкажа своята признателност, към всички съпричастни към това дело и най-много на госпожа Илияна Йотова. Тя чу нашата болежка, повярва ни и ни оказа помощ в тази идея. Със удовлетворение към този момент можем да кажем, че лечебното заведение няма просрочени отговорности, а след акредитацията продължаваме да надграждаме. Ще продължим с възстановяване въз основата,също по този начин ще работим и по разкриване на нови отделения “, показа Иванов.

Припомняме ви, че с помощта на съдействието на вицепрезидентът, преди близо година, Министерски съвет отпусна 700 хил.лв.за МБАЛ – Девин. Именно тези средства способстваха доста за финансовото стабилизиране на болничното заведение.

От своя страна Йотова подари на лечебното заведение осветена икона на Свети Мина, която бе призната от изпълнителният шеф на лечебното заведение Радка Грозданова.



„ Вие го доказахте, че когато сме дружно и желаеме да работим за положителното на хората, няма кой да ни попречи. България е мощна, когато сме единни, не инцидентно този надпис е изписан на Народното събрание. Тази вечер не е единствено за отбелязване на триумфи, това е царство на положителното, което вършиме “, означи Йотова.

Вицепрезидентът напомни, че когато преди години са й сложили въпроса тя изобщо не се е поколебала да работи, дружно с доста други хора за разрешаването му.

Присъстващите бяха поздравени и от изпълнителния шеф на МБАЛ – Девин, Радка Грозданова, която не съумя да скрие своето неспокойствие.

„ Връщането на болничното заведение на терена на опазването на здравето в България е огромна наслада и неспокойствие за екипа на болничното заведение. То бе съпроводено с доста трудности, разтърсвания и турбуленции. Само, че както всички знаем, самолетите летят против вятъра. Много хора отвън болничното заведение имат принос за това. Благодаря на всеки от колектива за труда и вярата в нашия триумф. На кметовете и общинските съветниците през годините. Сърдечно благодаря най-много на госпожа Йотова, която доста бързо и уверено постави последното парче от пъзела. Дадохте ни въздух и в този момент ние дишаме умерено “, добави Грозданова.

Тя също увери всички, че ще продължи да работи за развиването на болничното заведение.

От своя страна личният състав на МБАЛ – Девин, посочи сериозната заслуга на Грозданова за стабилизиране на лечебното заведение.

Кратка презентация „ История на една дребна общинска болница “ изнесе зам.-кметът на Община Девин, Дияна Чаушева, която преди да поеме този пост бе основна здравна сестра в Многопрофилната болница. В нея тя напомни историята от затварянето на здравното заведение, до повторното му отваряне, както и хората съдействали за това. Подчерта напъните на някогашните кметове и народни представители, сред които Цветалин Пенков, Димчо Михалевски и Дора Янкова, както и министърът на опазването на здравето от кабинета Орешарски, Таня Андреева. Чаушева напомни и сформирането на инициативният комитет, който провежда редица митинги, в това число и на жълтите павета.

Само преди седмици, МБАЛ – Девин получи акредитация за образование на медицински сестри и студенти по медицина.



На коктейла участваха лекари, медицински сестри, лаборанти и спомагателен личен състав от всички отделения на МБАЛ – Девин, зам.-кметът инж. Николай Юруков, някогашни и сегашни общински съветници, представители на инициативния комитет, общественици, представители на общинската администрация, както и на държавни институции и др.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР