В западните райони ще започне да превалява дъжд и мокър

...
В западните райони ще започне да превалява дъжд и мокър
Коментари Харесай

Дъжд и сняг цяла седмица

В западните региони ще стартира да превалява дъжд и влажен сняг. На места в Източна България ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са сред минус 3 и 2 градуса. През деня ще се появи сдържан, в следобедните часове и краткотрайно мощен северозападен вятър и с него ще нахлува леден въздух, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п. До вечерта преваляванията ще обзет по-голямата част от страната, ще са най-вече слаби от дъжд, в планинските региони - от влажен сняг. По-обилни превалявания са вероятни в югоизточните региони. Максимални температури сред 3 и 8 градуса. Над Черноморието ще е най-вече облачно и основно по южното крайбрежие ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад, който през нощта против вторник ще се усили.

Максимална температури на въздуха 5-8 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала. Над планините ще доминира облачно време с валежи от сняг. Ще е прохладно, със мощен север-северозападен вятър и температурите ще са намаляват. Към 14.00 часа на височина 1200 метра ще е към 3, на 2000 метра - към минус 3 градуса.

Във вторник и сряда ще е без основни превалявания, единствено тук-там, основно в Североизточна България и планините ще превали слаб сняг. Над западната половина от страната ще има краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. В нощта против четвъртък вятърът сензитивно ще отслабне и ще се ориентира от югоизток, а денем в четвъртък в Източна България и ще се усили. От югозапад ще стартират нови превалявания, най-вече от сняг, на изток краткотрайно ще има и дъжд. Валежите бързо ще обзет страната, тук-там за малко ще са интензивни, само че още през нощта против петък ще спрат. В петък ще е студено и най-вече облачно, съвсем без превалявания. През почивните дни в Източна България вятърът още веднъж ще се усили, изначало от югоизток, след това от изток; температурите ще се покачат. Ще вали дъжд, на повече места в източната половина от страната

https://www.blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР