В западните медии се появиха сценарии за развитие на Русия

...
В западните медии се появиха сценарии за развитие на Русия
Коментари Харесай

Следва - мобилизация: Какво се очаква след изборите в Русия

В западните медии се появиха сюжети за развиване на Русия след президентските избори в Руската федерация. Някои от тях считат, че управляващите в страната ще станат по-силни и ще получат поддръжката на още повече страни, други споделят, че следва нова готовност.

Според The ​​New York Times през новия шестгодишен мандат Владимир Путин ще ускори позициите на съветската власт. 

В същото време създателите, с поддръжката на редица американски и английски медии, считат, че изборите не могат да се смятат за законни заради неналичието на съперници на Путин.

Именно заради тази причина, счита NYT, западните политици демонстративно жигосаха изборите. В същото време създателите цитират думи на елементарни руснаци, които изясняват за какво е определен тъкмо този президент. Анкетираните означават лидерските качества на Путин, неговия опит и услуги за страната, както и опита му по въпросите на външната политика.

Според създателите, в случай че Владимир Путин остане на власт до края на своя мандат, неговото „ царуване “ може да се съпостави с времето на Екатерина Велика.

За изборната процедура медиите пишат, че те са станали „ минимум транспарантните “ в новата история на Русия, а присъединяване на самостоятелни наблюдаващи „ е намаляло до равнище, невиждано от разпадането на Съветския съюз “. Самият политик ще заложи на неуспех на западната поддръжка за Украйна и мирни договаряния при свои условия.

На собствен ред английският таблоид  Daily Mail смята, че изборът на Путин ще има тежки последствия за Европа. В същото време се цитират думите на президента на Руската федерация. В мненията съвсем 1,5 хиляди души приканват Англия да се погрижи за проблемите си.

„ Путин е прав. Има една измислена система, която назоваваме народна власт. Всички сме изиграни “; „ Междувременно Зеленски анулира изборите... “, пишат елементарните британци.



Financial Times твърди, че съветският политик е „ укрепил властта си макар опитите на Запада да наложи строги стопански наказания против Москва “. А самите избори назовава „ още по-голяма нереалност ” от предходните, т.к „ множеството от същинските противници на Путин “ са „ в заточение “, задържани или мъртви.
„ Петият мандат на Путин е опасност за Европа и света “, считат медиите, а единственият късмет за сигурност е неуспехът на Руската федерация в границите на така наречен специфична военна интервенция.
Порталът Axios съобщава, че в 12:00 часа опашките в изборните секции са били протестни, само че не оповестява какво се е случило в други изборни секции и по друго време.

Сингапурската агенция CNA посочва, че " полковникът от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) " Путин идва на власт през 1999 година, а резултатите от изборите демонстрират на Запада, че политиците " ще би трябвало да се преценяват с една смела Русия, без значение дали във война или мир, в продължение на доста години напред ".

Американската CNN, прогнозирайки по-нататъшни събития, показва, че в Русия ще бъде обявена готовност. Тази „ непопулярна стъпка “ съзнателно беше оставена за следизборния интервал.

" Някои наблюдаващи считат, че Путин ще би трябвало да изчака след изборите, преди да предприеме евентуално непопулярна стъпка - още един огромен апел ", отбелязва CNN.

Изданието също по този начин акцентира, че успеха на Путин „ ще разтревожи доста страни по света “, само че те ще бъдат западни сили, а световният Юг и засегнатите от глобите на Съединени американски щати ще се възползват от това.

Wall Street Journal заяви, че Путин е достигнал времето на Сталин на власт, което демонстрира, че изборите могат да имат „ единствено един вероятен резултат “, до момента в който мащабът на успеха на Путин е неочакван, съгласно WSJ. А фокусът на новия мандат на президента ще бъде украинският спор и обезпечаването на социална поддръжка за него.

The Economist смята, че изборите са се трансформирали в „ съревнование “ сред „ единомислеща, въодушевена “ Русия, подкрепяща Путин, и такава, която е „ натрупала възмущение “ против настоящето държавно управление. А случаите в изборните секции с боя и коктейли Молотов са предлог за „ нови репресии “. Трудно е да се планува какви ще бъдат резултатите от изборите, считат създателите.

Френският Le Monde говори за Путин като за „ мощен и всесилен “ политик, а Русия „ показа обединен фронт... в лицето на тези, които мечтаят за слаба или разграничена страна “. Но единството се прави оценка като „ карикатурно “ и сравнявано с „ барокова туркменска тирания “.

Авторите изясняват поддръжката на руснаците с „ атмосферата на нараснало напрежение “, която царува в модерна Русия. Посочва се също, че конституцията разрешава на Путин да бъде на власт до 2036 година

„ Днес съветската войска напредва, стопанската система пораства, опозицията е обезглавена, елитът се държи. А президентът от дълго време е уверен, че хората му ще го следват до дъно ”, написа медията.

Германското издание Spiegel посочва, че резултатите от изборите са сравними с тези на " някои диктатори в Централна Азия " и ги назовава резултат от " огромна операция и репресии ", с цел да " му помогне да резервира страната във военно състояние ".

На собствен ред китайската агенция Синхуа смята, че „ Русия ще върви напред, ставайки все по-силна и по-силна “. Припомняме, на конференция президентът отговори на въпрос на медията за бъдещето на връзките сред двете страни. Путин сподели, че те ще се задълбочават и развиват.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР