В законовия срок - 22 август, има регистрирани в Районните

...
В законовия срок - 22 август, има регистрирани в Районните
Коментари Харесай

ЦИК: Машините за изборите са достатъчно, няма да се купуват нови

" В законовия период - 22 август, има регистрирани в Районните изборни комисии два инициативни комитета за издигане на самостоятелни претенденти за присъединяване в изборите на 2 октомври ", съобщи на брифинг ръководителят на ЦИК Росица Матева.
Прочетете още
По думите ѝ броят машини, с които ще се гласоподава в страната и отвън България, е 10 993, само че може да претърпи смяна.

" Те са задоволителни за провеждането на избори. По публичната поръчка, която пуснахме, ще се конфигурира софтуерът и те ще бъдат превозени в страната. В рамките на нея ще бъдат наети и техници, които ще ги обслужват преди и по време на изборите ", обявиха от ЦИК

" Официални данни от преброяването не се оповестени и по тази причина ЦИК не може да стъпи на тях, с цел да преизчисли мандатите. В момента се подават заявки за гласоподаване отвън страната, върви и развой на основаване на предварителна организация за откриване на секциите. Подадени са 18 109 заявки отвън страната, само че броя се трансформира, броят е по-нисък спрямо последните 3 избора ", добави Цветозар Томов пред Българска национална телевизия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР