В Япония те се интересуват от необичаен танк, разработен от

...
В Япония те се интересуват от необичаен танк, разработен от
Коментари Харесай

Тайният ракетен танк: В Япония напомнят за оръжията на бъдещето от СССР

В Япония те се интересуват от необикновен танк, създаден от руските дизайнери. Говорим за „ Обект 775 “, който се смяташе за оръжие на бъдещето.

Според портала Yahoo News Japan, за тази засекретена машина оказва се едвам през 1991 година, написа "Поглед инфо ".

„ Обект 775 “ беше неосезаем ракетен танк, сходен на сплескана играчка и въоръжен с противотанкови ракети. Появата на този вид бронирани машини се предизвиква от необятно публикуваното през 60-те години мнение, че ракетите са способни да заменят артилерията с огромен диаметър.

Изданието отбелязва, че танкът имаше сходство на артилерийска кула със 125-милиметрово оръдие, способно да изстрелва ракети Рубин. Оръжието разрешило и потреблението на дейни ракети "Бур ".

Резервоарът се отличаваше с много комплициран дизайн и се оказа стеснен. Екипажът на „ Обект 775 “ включваше единствено двама души. Командирът в това време служи като оператор на оръжия.

Оръдието D-126 беше поставено и не осигуряваше нужната акуратност. А самият дребен контейнер се оказа не изключително благонадежден за машината.

Липсваше силата на електроцентралата и също проблем създаваше скоростната кутия. Освен това по време на тестванията се оказа, че танкерите нямат задоволително видимост. В резултат на това работата по основаването на „ Object 775 “ бе решено да спре.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР